Tipula-zopa
- 4619 visitas
- Zailtasuna
- Zailtasun
- Denbora

Prestaketa
Tipulak xerra finetan moztu. Gorde.
Gurina eta oliba-olioa eltze batean jarri eta urtzen utzi. Burbuilak egiten hastean, tipulak gehitu. Eltzea estali eta guztia 20 minutuz su motelean egosten utzi; noizean behin eragin.
Gatza eta azukrea gehitu, su ertainera igo eta 30 minutu inguru edo tipula urre-tonu bizia hartu arte egosten utzi.
Irinarekin hautseztatu eta 2 minutuz eragin. Oilasko-salda irakiten eta ardo zuria gehitu. Ondoren, gatzaz eta piperraz ondu ostean, tapatu eta 45 minutuz su motelean irakiten utzi.
Laberako kaikuetan zopa banatu, ogi-xerra bana jarri eta emmental gaztarekin hautseztatu. Kaikuak labean sartu, eta gainerre gazta gorritu arte.
Osagaiak (4 personas)
- 650 g tipula
- 50 g Eroski gurin
- 10 g oliba-olio
- 1 koilaratxo azukre
- 2 koilarakada irin
- 1,5 l oilasko-salda
- 100 ml ardo zuri
- gatza
- piperbeltza
- 100 g emmental gazta arraspatua. Eroski
- 6 ogi txigortu xerra
Receta online en: eroski.es/productos-locales/recetas/tortilla-bacalao-al-estilo-sidreria/
