Tipula-zopa

  • 4619 visitas
Zailtasuna
Zailtasun
Denbora
Tipula-zopa

Descargar

1/5 izar. 1 baloraziotan oinarrituta

Prestaketa

Tipulak xerra finetan moztu. Gorde.   Gurina eta oliba-olioa eltze batean jarri eta urtzen utzi. Burbuilak egiten hastean, tipulak gehitu. Eltzea estali eta guztia 20 minutuz su motelean egosten utzi; noizean behin eragin.   Gatza eta azukrea gehitu, su ertainera igo eta 30 minutu inguru edo tipula urre-tonu bizia hartu arte egosten utzi.   Irinarekin hautseztatu eta 2 minutuz eragin. Oilasko-salda irakiten eta ardo zuria gehitu. Ondoren, gatzaz eta piperraz ondu ostean, tapatu eta 45 minutuz su motelean irakiten utzi.   Laberako kaikuetan zopa banatu, ogi-xerra bana jarri eta emmental gaztarekin hautseztatu.  Kaikuak labean sartu, eta gainerre gazta gorritu arte.

Osagaiak (4 personas)

  1. 650 g tipula
  2. 50 g Eroski gurin
  3. 10 g oliba-olio
  4. 1 koilaratxo azukre
  5. 2 koilarakada irin
  6. 1,5 l oilasko-salda
  7. 100 ml ardo zuri
  8. gatza
  9. piperbeltza
  10. 100 g emmental gazta arraspatua. Eroski
  11. 6 ogi txigortu xerra

Receta online en: eroski.es/productos-locales/recetas/tortilla-bacalao-al-estilo-sidreria/