Txitxirio- eta kale-potajea
- 11532 bisita
- Zailtasuna
- Zailtasun
- Denbora
- Prezio
- Prezio

- kcal
- 337 17%
- Azukreak
- 10,61g 12%
- Koipeak
- 7,80g 11%
- Koipeak saturatuak
- 1,08g 5%
- Gatza
- 0,36g 6%
Prestaketa
Bezperan, ipini beratzen txitxirioak, bikarbonato apur batekin uretan pasatuta.
Hurrengo egunean, lapiko batean, jarri ur hotzetan barazkiak eta haragia, eta kendu aparra zikinkeriarik egon ez dadin. Irakiten hasten denean, gehitu txitxirioak sare hobe batean, eta kozinatu 30 minutu inguruz presio-eltzean edo 2 orduz eltze tradizionalean.
Egosketa amaitu ondoren, iragazi salda eta gorde. Bereizi haragia eta barazkiak. Birrindu txitxirio batzuk salda apur batekin, azenariorekin eta tipularekin, eta gehitu saldan, gainerako txitxirioekin batera.
Zartagin batean, egin frijitukia tipula eta baratxuriarekin, gehitu piperrautsa (erre gabe), gehitu tomate birrindua eta utzi ura lurruntzen. Gehitu kalea eta salteatu.
Isuri frijitukia saldan eta zerbitzatu.
Lekale eta barazkiekin egindako gisatu zoragarria, koilararekin jateko plater osasungarri eta oso batez gozatzeko Plater paregabea izateko, hainbat gauza gehi ditzakegu, hala nola arrautza egosia, arraina edo itsaskia, zangarra… Nutrizio-propietateak. Txitxirioak kalitate dezenteko proteina duten lekaleak dira, eta karbono hidratoak, zuntza eta hainbat motatako bitamina, mineral eta fitokimiko ugari dauzkate. Kalearen edo aza kizkurraren edukiaren % 90 ura da, eta honako hauen iturria da: zuntza, A bitamina, azido folikoa, C bitamina eta potasioa.
sReceta online en:
