Txitxirio, luzoker, mango eta tipula gorri entsalada
- 9348 bisita
- Zailtasuna
- Zailtasun txikia
- Denbora
- 30 minutu baino gutxiago
- Prezio baxua
- Prezio baxua
- Nutrizio-sailkapena

- kcal
- 306 15%
- Azukreak
- 12,00g 13%
- Koipeak
- 15,27g 22%
- Koipeak saturatuak
- 2,10g 10%
- Gatza
- 0,58g 10%
Prestaketa
Plater oso eta osasungarria, barazki gordinak, lekaleak eta sesamo-hazien pasta (tahinia) kontsumitzen baititugu, haien mantenugaiak ahalik eta gehien aprobetxatzeko.
Zuritu tomateak eta mangoa, kendu pipitak tomateari eta moztu biak kuboetan.
Garbitu luzokerra, moztu ilargierdi finetan eta txikitu kipula fin-fin. Batu osagai guztiak entsalada-ontzi batean txitxirioekin eta perrexil txikituarekin. Gorde.
Tahini ongailua prestatu. Baratxuria birrindu eta hagatxo batekin osagai guztiak irabiatu testura homogeneo bat lortu arte, entsaladarekin nahastu eta zerbitzatu.
Entsaladek joko handia ematen dute askotariko plater oso osasungarriak prestatzeko eta barazki gordinak kontsumitzeko, bitaminak, mineralak eta bestelako substantzia onuragarriak galtzea saihestuz. Nutrizio-propietateak. Landareak eta lekaleak ditu, batez ere, eta zuntza, karbohidratoak, proteina osoa eta bitamina eta mineral ugari ematen dituzte. Koipeak osasungarriak dira, sesamoak eta oliba-olioak ematen baitituzte.
Osagaiak (4 pertsonak)
- 160 g adar-tomatea
- 80 g luzoker
- 200 g mango
- 40 g tipula gorri
- 400 g garbantzu egosiak
- 20 g perrexil
Aliño
- 40 g tahini
- 30 ml sagar-ozpina
- 12 limoia
- 30 ml oliba-olio birjina estra
- 12 dientes baratxuria
sReceta online en:
