Espagetiak bola beganoekin
- 0 View bisita
- Zailtasuna
- Zailtasun
- Denbora
- Prezio
- Prezio

- kcal
- 614 31%
- Azukreak
- 7,86g 9%
- Koipeak
- 11,30g 16%
- Koipeak saturatuak
- 1,70g 8%
- Gatza
- 0,37g 6%
Prestaketa
Bola beganoak egiteko:
Nahastu liho-hazi koilarakada bat eta 3 ur-koilarakada eta utzi jalkitzen.
Zartagin batean jarri oliba-olio birjina estra, salteatu tipuleta eta fin txikitutako baratxuria eta perretxikoak. Kendu zartagina sutik eta gehitu piperrautsa, erre ez dadin. Jarraian, gehitu piperbeltza, kaiena, belar aromatikoak, gatza eta tomate-purea. Ongi nahastu eta sueztitu su ertainean beste bi minutuz.
Nahastu olio errea egositako eta xukatutako dilistak eta liho-arrautza, eta txikitu ore lasaia lortu arte. Gehitu pixkanaka olo-irina, bateratu dadin.
Labea aurretik berotu, 180 ºC-ra, goitik eta behetik.
Egin 20 gr inguruko bolatxoak, ipini laberako erretiluan (jarri aurretik laberako papera). eta berotu 15 minutuz, gorritu eta barrualdea egin arte.
Tomate-saltsa egiteko:
Zartagin batean jarri oliba-olio birjina estra eta bero dagoenean bota lodi txikitutako tipula eta baratxuria. Barazkiak sueztitzen direnean, gehitu tomate xehatua eta ondu gatz eta piperbeltzarekin. Utzi su ertain-baxuan saltsa loditu arte. 15 minutuz.
Erantsi albaka-hostoak eta bolatxoak tomate-saltsari. Egin 2-3 minutuz eta gorde bero.
Egosi pasta ur gatzituan fabrikatzaileak adierazitako denboran.
Zerbitzatu pasta egosi berria tomate-saltsan dauden bolekin, albaka-orri fresko batzuekin eta piperbeltz ukitu batekin.
Falafel (txitxirio-bolak) arabiar errezeta tradizionalaren bertsioa da, lekale kontsumoari aniztasuna gehitzeko paregabea. Plater bakar osoa izan daiteke. Nutrizio-propietateak. Jada aipatu dugu lekaleen nutrizio-kalitate handia, proteina, karbohidrato, zuntz kantitate handia baitute eta bitamina eta mineral aniztasun eta kantitate handiak baitituzte. Txitxirioekin alderatuta, dilistek proteina, B3 bitamina eta selenio zertxobait gehiago dute eta zuntz, E bitamina, kaltzio eta magnesio gutxiago. Ondorioz, aldatu eta gozatu lekale guztiez.
Osagaiak (4 pertsonak)
Albóndigas veganas
- 240 espaguetis
Albóndigas veganas
- 500 dilista egosiak
- 175 olo-irina
- 1 linaziak
- 3 ur
- 1 tipuleta
- 2 baratxuria
- 1 piperrauts gozoa
- 1 piperbeltz ehotu berria
- 1 kaiena ehoa
- 1 ezkai
- 1 oregano
- 1 gatz
Salsa de tomate
- 1 tipuleta
- 1 baratxuria
- 500 tomate birrindua
- 20 oliba-olio birjina estra
- 1 albaka
sReceta online en:
