EROSKIk berezko eta hirugarrenen cookieak erabiltzen ditu. Gure cookien politika espresuki onartzen baduzu edo eremu eta menu ezberdinetan sartuz orrialde ezberdinetatik nabigatzen jarraitzen baduzu, cookien instalazioa eta erabilera onartzen dituzu. Informazio gehiagorako, sakatu hemen.
Laura
Etxean asko gustatzen zaigu maionesa, eta, nahiz eta gehiegi kontsumitzea, ez dela komeni jakin, udan ezin diezaiokegu uko egin behar den baino gehiago jateari ogitartekoetan, entsaladilletan, etab. Erositako eta etxean egindako maionesaren arteko desberdintasuna zein den esan al zenidake?
Bestalde, garrantzitsua da elikadura-toxiinfekzioak kontuan hartzea (salmonellosia bezalakoa), arrautza gordin kutsatuak erabiltzearen ondorio agertzen direnak. Salmonellosi-kasu gehienak udan gertatzen dira, etxean egindako maionesengatik. Izan ere, maionesa industrialetan arrautza freskoak produktu eratorriengatik ordezkatzen dira (oboproduktuak), pasteurizazio-prozesuetan tratatzen direnak. Elikadura arloko Segurtasunaren eta Nutrizioaren Espainiako Agentziak (AECOSAN) neurriak xedatu ditu salmonellosia sortzen duen bakterioa kontrolpean edukitzeko: egoera onean eta etiketa egokia daukaten arrautzak erabiltzea eta behin produktua eginda, hozkailuan kontserbatzea, besteak beste. Udan zehar, neurriak handitzea komeni da.