Ahuakate, humus eta arrautza plantxan tosta
- 6595 bisita
- Zailtasuna
- Zailtasun
- Denbora
- Prezio
- Prezio

- kcal
- 427 21%
- Azukreak
- 7,44g 8%
- Koipeak
- 26,98g 39%
- Koipeak saturatuak
- 4,30g 22%
- Gatza
- 1,15g 19%
Prestaketa
Proposamen ona gosaltzeko, bazkaltzeko... baita hasierako plater gisa ere, nutrizio-kalitatea alde batera utzi gabe.
Igurtzi ogi xerra olio pixka batekin, eta txigortu txigorgailuan edo zartaginean, kurruskatu arte. Gorde.
Zuritu eta moztu ahuakatea xaflatan, prestatu arrautza plantxan, eta gorde hauek ere.
Osatu tosta ogi xerretako batean humus pixka bat jarriz, eta honen gainean errukula, ahuakate xerratua eta, azkenik, arrautza jarri.
Gatzpipertu eta zerbitzatu.
Dieta obobegetarianoetarako egokia.
Oso osoa da, eta nahikoa energia-ekarpen du gosari gisa hartzeko. Zereala dauka (hobe osoko zekale ogia balitz), baita arrautzaren kalitate handiko proteina, fruta, eta ahuakatearen, oliba-olio birjinaren eta humusaren gantz kardiosasuntsu ugari ere. Bitaminen eta mineralen ekarpena ere interesgarria da, bereziki A, D eta E bezalako bitamina lipodisolbagarriena, B6, B12, burdina, potasioa, fosforoa, selenioa eta zinkaz gain.
Osagaiak (1 pertsonak)
- 40 g zekale-ogi
- 7 ml oliba-olio birjina estra
- 1/2 ahuakatea
- 1 arrautza
- 1 pizca gatz
- 1 pizca piperbeltz ehotu berria
- 20 g hummus
- 3 g errukula
sReceta online en:
