Babarrunak orburu eta muskuiluekin
- 3973 bisita
- Zailtasuna
- Zailtasun
- Denbora
Prestaketa
Jarri sutan lapiko handi bat, 2 koilarakada oliba-olio birjina estrarekin. Olioa berotzen denean, gehitu tipulin xehatua eta baratxuri-ale birrinduak eta sueztitu.
Pasatu babarrunak txorroteko uretan eta, ondo xukatu ondoren, bota lapikora ardo zuriarekin batera.
Eragin zurezko koilara batekin eta utzi pare bat minutuz alkohola lurruntzen. Jarraian, salda edo ura gehitu eta utzi egosten su ertainean, estali gabe, 15 bat minutuz.
Bitartean, xukatu orburuak paper xurgatzailean eta moztu laurdenetan, eta gorde hiruzpalau erdi politenak.
Gehitu gisatuari gainerako orburuak muskuiluekin batera, eta utzi 5 minutuz.
Bota gatza eta piperra nahierara, hautseztatu perrexil xehatua eta ehotako kaiena pixka bat, eragin berriro eta utzi egosten beste pare bat minutuz.
Bitartean, gordetako orburu laurdenak xigortuko ditugu zartagin itsasgaitz batean, oliba-olio birjina estra tanta batzuekin.
Gisatua zerbitzatzeko, orburu xigortuekin eta perrexil xehatu pixka batekin apainduko dugu.
Elikagai prozesatu guztiak ez dira osasungaitzak. Errezeta honetan ikusiko dugu oso erraza izan daitekeela azkar eta ia kozinatu gabe plater oso osasungarri bat prestatzea. Nutrizio-alderdiak: Gainera, nahiko osoa da, babarrun eta muskuiluen proteina du, egoskari eta barazkiaren karbono hidratoak eta zuntza, eta koipe gutxi, oliba-olio birjina. Menua osatzeko, aukera dugu entsalada batekin laguntzeko, bigarren plater arin bat hartzeko edo, beste arrain bat (bakailaoa, ganbak…) edo arrautza egosi bat, barazki gehiago eta abar gehituta, plater bakarra egiteko.
sReceta online en:
