Baratxuri zuria izokin norvegiarraren tatakiarekin
- Bigarren platera
- 0 View visita
- Zailtasuna
- Zailtasun ertaina
- Denbora
- 2 ordu baino gehiago

Prestaketa
ELABORAZIOA
Baratxuri zuria:
1.-Zuritu baratxuria eta, nahi izanez gero, ernamuina kendu, potetsa ez emateko.
2.-Irabiagailu elektriko batean jarriko ditugu osagai guztiak, ura izan ezik. Mastekatu 5-10 minutu artean edo masa lodia eta konpaktua lortu arte.
3.-Ura gehitu. Eta almendrekin batera nahastu.
4.-Gatza eta ozpina puntuan jarri.
5.-Ontzi itxi batean sartu eta hozkailuan gorde, 3-5 orduan edo oso hotza egon arte.
Baratxuri zuria apaintzeko:
-Txigortu laminatutako almendra batzuk zartagin batean, oliba olio birjina estra tanta batekin. Soberan geratzen direnak oso ondo kontserbatzen dira ondo itxitako kristalezko poto batean.
-Atera gerezien hezurra eta irabiatu, zuku bat eginez. Iragazi daiteke. Baldin baduzu, sartu biberoi batean.
ELABORAZIOA
Izokin norvegiarraren tatakia:
1.-Moztu solomoak lauki edo laukizuzen forman, hezurrak saihestuz eta kenduz. Kendu izokinaren azala. Bota nahi den gatza.
2.-Zartagina oso beroa dagoenean, solomoak jarri eta bi aldeetatik markatu. Soja apur batekin margotu eta hozkailuan sartu hozteko.
3.-Solomoekin 1-1,5 cm-ko xerrak egin, kontu handiarekin aizto zorrotz bat hainbat aldiz pasatuz.
Platerera atera:
Oinarrian, jarri wakame ohe bat eta gainean, izokin solomo batzuk. Sesamo-hazi batzuk bota gainean eta erdigunea gerezi batekin apaindu. Platera baratxuri zuriarekin bete. Eta laminatutako almendra txigortuekin eta gerezi-zukuaren tanta batzuekin apaindu. Oliba olio birjina estra tanta batzuekin bustiz amaitu.
Osagaiak (4 personas)
- Baratxuri zuriarentzat:n
- -1 baratxuri more txikian
- -150 g. EROSKI almendra gordin azala kendutan
- -50 ml. EROSKI Oliba olio birjina estran
- -300 ml. ur hotzn
- -Jerez-ozpina (nahierara)n
- -Gatza (nahierara )
- Â
- Izokin norvegiarraren tatakiarentzat:n
- -600 gr. izokin norvegiarraren solomo lodiakn
- -Oliba olio birjina estran
- -Gatzan
- -Soja gatz gutxirekin
- Â
- Toppings:n
- -Wakamen
- -Sesamo-haziakn
- -Gereziak
- -Almendrak laminetan
Receta online en: eroski.es/productos-locales/recetas/tortilla-bacalao-al-estilo-sidreria/
