Baratxuri zuria izokin norvegiarraren tatakiarekin

  • Bigarren platera
  • 0 View visita
Zailtasuna
Zailtasun ertaina
Denbora
2 ordu baino gehiago
Baratxuri zuria izokin norvegiarraren tatakiarekin

Descargar

/5 izar. 0 baloraziotan oinarrituta

Prestaketa

ELABORAZIOA Baratxuri zuria: 1.-Zuritu baratxuria eta, nahi izanez gero, ernamuina kendu, potetsa ez emateko. 2.-Irabiagailu elektriko batean jarriko ditugu osagai guztiak, ura izan ezik. Mastekatu 5-10 minutu artean edo masa lodia eta konpaktua lortu arte. 3.-Ura gehitu. Eta almendrekin batera nahastu. 4.-Gatza eta ozpina puntuan jarri. 5.-Ontzi itxi batean sartu eta hozkailuan gorde, 3-5 orduan edo oso hotza egon arte. Baratxuri zuria apaintzeko: -Txigortu laminatutako almendra batzuk zartagin batean, oliba olio birjina estra tanta batekin. Soberan geratzen direnak oso ondo kontserbatzen dira ondo itxitako kristalezko poto batean. -Atera gerezien hezurra eta irabiatu, zuku bat eginez. Iragazi daiteke. Baldin baduzu, sartu biberoi batean. ELABORAZIOA Izokin norvegiarraren tatakia: 1.-Moztu solomoak lauki edo laukizuzen forman, hezurrak saihestuz eta kenduz. Kendu izokinaren azala. Bota nahi den gatza. 2.-Zartagina oso beroa dagoenean, solomoak jarri eta bi aldeetatik markatu. Soja apur batekin margotu eta hozkailuan sartu hozteko. 3.-Solomoekin 1-1,5 cm-ko xerrak egin, kontu handiarekin aizto zorrotz bat hainbat aldiz pasatuz. Platerera atera: Oinarrian, jarri wakame ohe bat eta gainean, izokin solomo batzuk. Sesamo-hazi batzuk bota gainean eta erdigunea gerezi batekin apaindu. Platera baratxuri zuriarekin bete. Eta laminatutako almendra txigortuekin eta gerezi-zukuaren tanta batzuekin apaindu. Oliba olio birjina estra tanta batzuekin bustiz amaitu.

Osagaiak (4 personas)

  1. Baratxuri zuriarentzat:n
  2. -1 baratxuri more txikian
  3. -150 g. EROSKI almendra gordin azala kendutan
  4. -50 ml. EROSKI Oliba olio birjina estran
  5. -300 ml. ur hotzn
  6. -Jerez-ozpina (nahierara)n
  7. -Gatza (nahierara )
  8.  
  9. Izokin norvegiarraren tatakiarentzat:n
  10. -600 gr. izokin norvegiarraren solomo lodiakn
  11. -Oliba olio birjina estran
  12. -Gatzan
  13. -Soja gatz gutxirekin
  14.  
  15. Toppings:n
  16. -Wakamen
  17. -Sesamo-haziakn
  18. -Gereziak
  19. -Almendrak laminetan

Receta online en: eroski.es/productos-locales/recetas/tortilla-bacalao-al-estilo-sidreria/