Bizkotxoa fruitu lehorrekin
- 0 View visita
- Zailtasuna
- Zailtasun
- Denbora

Prestaketa
Labea 180 ºC-tan berotzen jarri.
Prestatu erabiliko duzun moldea. Prestatu erabiliko duzun moldea. Horretarako, moldea gurinarekin koipeztatu eta irineztatu. Kendu soberan geratzen den irina.
Katilu batean, irina, legamia kimikoa, kanela eta gatza nahastu. Gorde.
Beste katilu handi batean, arrautzak eta azukrea irabiatu zuritu eta beren tamaina bikoiztu arte. Esnea eta eguzkilore-olioa gehitu, eta irabiatu guztia integratu arte. Irinaren nahastea gehitzen jarraitu, eta integratu arte eragin.
Intxaurrak zati txikietan moztu, orera gehitu eta nahastu ore uniformea lortu arte.
Orea molde batera bota eta labean egosi 1 orduz.
Denbora igarota, atera labetik eta moldean hozten utzi 10 minutuz.
Moldetik atera eta utzi erabat hozten sareta baten gainean.
Glasatua prestatu; horretarako, azukre-hautsa urarekin nahastu.
Bizkotxoa hoztu denean, glasatuarekin busti.
Osagaiak (10 personas)
- 425 g irin
- 1 + 1/2 koilarakada legamia kimiko
- 1/2 koilaratxo gatz
- 2 koilaratxo kanela
- 4 arrautza
- 300 g azukre
- 25 g azukre beltz
- 240 ml esne
- 220 g eguzkilore-olio
- 100 g Eroski SELEQTIA Amazoniako intxaur
- Glasatu:
- 150 g azukre-hauts
- 20 ml ur
Receta online en: eroski.es/productos-locales/recetas/tortilla-bacalao-al-estilo-sidreria/
