Dilista gorrizko opiltxoak

  • 8806 bisita
Zailtasuna
Zailtasun
Denbora
Prezio
Prezio

Descargar

kcal
317 16%
Azukreak
5,82g 6%
Koipeak
11,76g 17%
Koipeak saturatuak
3,33g 17%
Gatza
0,49g 8%
5/5 izar. 1 baloraziotan oinarrituta

Prestaketa

Gomendagarria da astean hiru-bost aldiz lekaleak jatea; eta errezeta honekin jateko modua alda dezakegu. Ez prestatzeko moduagatik soilik, opiltxoaren oinarri gisa erabiliko dugulako, sor ditzakegun betegarri motak mugagabeak direlako baizik. Jarri dilistak aurreko gauean beratzen. Opiltxoak egin baino lehen, barrengorri edo xerratutako perretxikoen salteatua egin behar da oliba-olio birjin estrarekin, baratxuriarekin eta oso puska txikitan moztutako tipularekin. Gorde geroko. Prestatu opiltxoak osagaiak edalontzidun irabiagailu batean osagarri guztiak birrinduta. Ez bota ur guztia batera, pixkanaka gehitzen joan krema oso fin baten testura lortu arte. Koipeztatu 23 cm inguruko diametroa duen zartagina olioz bustitako sukaldeko paperarekin. Bero dagoenean, gehitu orearen koilarakada handi bat eta banatu bizkor gainazal guztian. Orearen gainazalean burbuilak agertzen hasten direnean, eman buelta, eta egin beste minutu batez. Atera plater bat eta gorde berotan. Muntatu wrapa, laurdeneko ebaki bat eginda, gehitu barrengorrien salteatuaren koilarakada bat, tolestu laurden bat eta busti gazta-krema beganoarekin, tolestu beste laurden bat eta gehitu ahuakate-xerra eta, azkenik, tomatea. Egokia da dieta beganoetarako.
Errezeta honen berezitasuna wraparen betegarrian dago, kasu honetan oso egokia da barazkiekin egiten delako, eta lekarien onurak ere baditu. Bete-beteko platera da: proteina, koipe osasungarriak, karbohidratoak, zuntza eta bitamina eta mineral ugari.

Osagaiak (4 pertsonak)

  1. 150 g dilista gorria
  2. 350 ml ur
  3. 45 g garbantzu-irina
  4. 5 g gatz
  5. 2 dientes baratxuria
  6. 5 g komino ehoa
  7. 5 g proventza-belarrak
  8. 2.5 g legamia hautsa

Relleno

  1. 250 g sasoiko perretxikoak
  2. 2 dientes baratxuria
  3. 50 g tipuleta
  4. 5 ml oliba-olio birjina estra
  5. 1 pizca gatz
  6. 1 pizca piperbeltz beltza
  7. 2 unidades tomatea
  8. 1 ahuakatea
  9. 40 g igurzteko krema beganoa

sReceta online en: