Solomoa gatzetan, espezia zarakarrarekin

  • 1285 bisita
Zailtasuna
Zailtasun
Denbora
1 eta 1:30 ordu bitartean
Prezio
Prezio
Solomoa gatzetan, espezia zarakarrarekin

Descargar

kcal
225 11%
Azukreak
7,3 8%
Koipeak
5,55 8%
Koipeak saturatuak
1,62 8%
Gatza
0,28 5%
1/5 izar. 1 baloraziotan oinarrituta

Prestaketa

"Solomo-zerrendari gantz gehigarria kenduko diogu. Labeko azpil bat ipiniko dugu, eta gatz lodiko geruza batekin estaliko dugu. Solomo-zerrenda ipini eta espezieak erabiliz estaliko dugu. Gainerako gatz lodia hezetu egingo dugu pixka bat, eta solomo-zerrenda ongi estaliko dugu. Mikrouhin-labean prestatzen badugu, mikrouhin-labean sar daitekeen film-paperarekin estali behar dugu, eta 12-15 minutuz egin behar dugu, ahalik eta potentzia handienean, gatz-zarakarra pitzatzen hasi arte. Labean prestatzen badugu, ez da beharrezkoa erretilua estaltzea; nahikoa da aurrez berotutako labean erretzea 200ºC-tara, beroa goitik eta behetik duela, 50 minutuz, gutxi gorabehera. Atera ondoren, zarakarra eta soberako gatza kenduko ditugu. Jalkitzen utziko dugu 15 minutuz, zuku guztiak sakabanatu arte, xerratan moztuko dugu, eta laranja-saltsarekin zerbitzatuko dugu. Bero dagoela jan daiteke, edo hotz dagoela, zakote modura.

Laranja-saltsa: 1. Tipulatxa xehatu eta, zartagin batean, sueztitu egingo dugu olioarekin. 2. Laranja-zukua arto-irin koilaratxoarekin nahastuko dugu, ondo disolbatu arte. Laranja-birrindua, jengibre arraspatua eta ezti-koilarakadatxoa gehitu, eta sutara eramango dugu, zertxobait loditu arte.

Gantz gutxiko gihar haragi mozketa bada ere, haragi gorria da, eta, beraz, ez da gomendatzen gehiegitan jatea.

Osagaiak (4 pertsonak)

  1. 600 gr txerri-solomoa
  2.  piperrauts gozoa
  3.  ezkai
  4.  oregano
  5.  baratxuri hautsa
  6.  gatz larri

Para la salsa de naranja

  1. 1 laranja-arraspa
  2. 2 laranja-zukua
  3.  jengibre
  4. 5 ml. ezti
  5. 5 oliba-olio birjina estra
  6. 1 tipulatx zuritua
  7. 3 arto-irin

sReceta online en: