Solomoa gatzetan, espezia zarakarrarekin
- 1286 bisita
- Zailtasuna
- Zailtasun
- Denbora
- 1 eta 1:30 ordu bitartean
- Prezio
- Prezio

- kcal
- 225 11%
- Azukreak
- 7,3 8%
- Koipeak
- 5,55 8%
- Koipeak saturatuak
- 1,62 8%
- Gatza
- 0,28 5%
Prestaketa
"Solomo-zerrendari gantz gehigarria kenduko diogu.
Labeko azpil bat ipiniko dugu, eta gatz lodiko geruza batekin estaliko dugu. Solomo-zerrenda ipini eta espezieak erabiliz estaliko dugu.
Gainerako gatz lodia hezetu egingo dugu pixka bat, eta solomo-zerrenda ongi estaliko dugu.
Mikrouhin-labean prestatzen badugu, mikrouhin-labean sar daitekeen film-paperarekin estali behar dugu, eta 12-15 minutuz egin behar dugu, ahalik eta potentzia handienean, gatz-zarakarra pitzatzen hasi arte.
Labean prestatzen badugu, ez da beharrezkoa erretilua estaltzea; nahikoa da aurrez berotutako labean erretzea 200ºC-tara, beroa goitik eta behetik duela, 50 minutuz, gutxi gorabehera.
Atera ondoren, zarakarra eta soberako gatza kenduko ditugu. Jalkitzen utziko dugu 15 minutuz, zuku guztiak sakabanatu arte, xerratan moztuko dugu, eta laranja-saltsarekin zerbitzatuko dugu.
Bero dagoela jan daiteke, edo hotz dagoela, zakote modura.
Laranja-saltsa: 1. Tipulatxa xehatu eta, zartagin batean, sueztitu egingo dugu olioarekin. 2. Laranja-zukua arto-irin koilaratxoarekin nahastuko dugu, ondo disolbatu arte. Laranja-birrindua, jengibre arraspatua eta ezti-koilarakadatxoa gehitu, eta sutara eramango dugu, zertxobait loditu arte.
Laranja-saltsa: 1. Tipulatxa xehatu eta, zartagin batean, sueztitu egingo dugu olioarekin. 2. Laranja-zukua arto-irin koilaratxoarekin nahastuko dugu, ondo disolbatu arte. Laranja-birrindua, jengibre arraspatua eta ezti-koilarakadatxoa gehitu, eta sutara eramango dugu, zertxobait loditu arte.
Gantz gutxiko gihar haragi mozketa bada ere, haragi gorria da, eta, beraz, ez da gomendatzen gehiegitan jatea.
Osagaiak (4 pertsonak)
- 600 gr txerri-solomoa
- piperrauts gozoa
- ezkai
- oregano
- baratxuri hautsa
- gatz larri
Para la salsa de naranja
- 1 laranja-arraspa
- 2 laranja-zukua
- jengibre
- 5 ml. ezti
- 5 oliba-olio birjina estra
- 1 tipulatx zuritua
- 3 arto-irin
sReceta online en:
