Erremolatxa-krema
- 1732 bisita
- Zailtasuna
- Zailtasun
- Denbora
- Prezio
- Prezio

- kcal
- 254 13%
- Azukreak
- 19,82g 22%
- Koipeak
- 5,04g 7%
- Koipeak saturatuak
- 0,73g 4%
- Gatza
- 1,88g 31%
Prestaketa
En una cazuela con el AOVE, pochamos la cebolla picada en brunoise y el ajo, añadimos la chirivía pelada, la remolacha y la patata pelada y chascada. Dejamos sofreír 5-10 minutos.
Añadimos el caldo y dejamos cocinar hasta que la remolacha y la patata estés cocinadas.
Trituramos y salpimentamos.
Servimos decorada con chips de remolacha y patata/rababanitos laminados y perejil.
Erremolatxak, beste barazkiek bezala, gantz eta proteina gutxi ditu, eta karbohidrato eta zuntz apur bat gehiago. Gainera, bitamina eta mineralak ere ditu, horien artean nabarmentzekoak dira azido folikoa eta potasioa. Baina haren eduki interesgarriena kolorean ezkutatuta dago, zeina betaina pigmentuak ematen dion, antozianina motakoak; eta hark organismoarentzat onuradunak diren zenbait funtzio ditu.
Osagaiak (4 pertsonak)
- 1 cebolla roja
- 1 diente de ajo
- 500 g remolacha
- 300 g patata
- 1 chirivia
- 23 g oliba-olio birjina estra
- 600 ml caldo de verdura
- 1 pizca sal
- 1 pizca pimienta recién molida
Receta online en: eroski.es/productos-locales/recetas/tortilla-bacalao-al-estilo-sidreria/
