Erremolatxa-krema

  • 1764 bisita
Zailtasuna
Zailtasun
Denbora
Prezio
Prezio
Erremolatxa-krema

Descargar

kcal
254 13%
Azukreak
19,82g 22%
Koipeak
5,04g 7%
Koipeak saturatuak
0,73g 4%
Gatza
1,88g 31%
1/5 izar. 1 baloraziotan oinarrituta

Prestaketa

En una cazuela con el AOVE, pochamos la cebolla picada en brunoise y el ajo, añadimos la chirivía pelada, la remolacha y la patata pelada y chascada. Dejamos sofreír 5-10 minutos. Añadimos el caldo y dejamos cocinar hasta que la remolacha y la patata estés cocinadas. Trituramos y salpimentamos. Servimos decorada con chips de remolacha y patata/rababanitos laminados y perejil.

Erremolatxak, beste barazkiek bezala, gantz eta proteina gutxi ditu, eta karbohidrato eta zuntz apur bat gehiago. Gainera, bitamina eta mineralak ere ditu, horien artean nabarmentzekoak dira azido folikoa eta potasioa. Baina haren eduki interesgarriena kolorean ezkutatuta dago, zeina betaina pigmentuak ematen dion, antozianina motakoak; eta hark organismoarentzat onuradunak diren zenbait funtzio ditu.

Osagaiak (4 pertsonak)

  1. 1 tipula gorri
  2. 1 baratxuri-atal
  3. 500 g erremolatxa
  4. 300 g patata
  5. 1 txiribi
  6. 23 g oliba-olio birjina estra
  7. 600 ml barazki-salda
  8. 1 pizca gatz
  9. 1 pizca piperbeltz ehotu berria

Receta online en: eroski.es/productos-locales/recetas/tortilla-bacalao-al-estilo-sidreria/