Galetes de Nadal (galetes de gingebre)
- 0 View bisita
- Zailtasuna
- Zailtasun ertaina
- Denbora
- 2 ordu baino gehiago

- kcal
- 377 19%
- Azukreak
- 7,3g 8%
- Koipeak
- 13g 18%
- Koipeak saturatuak
- 6g 31%
- Gatza
- 0g 0g%
Prestaketa
En un bol barregem la farina, el sucre morè, la canyella i el llevat. Quan estigui lligat hi afegim la mantega (en consistència de "pomada"), la mel, la ratlladura de gingebre i l'ou. Es treballa la massa fins que aconseguim una bola homogènia i gens enganxosa.
Deixem reposar aquesta massa tapada durant 2 hores en un lloc fresc.
Col·loquem la massa entre dos papers de forn i l'estirem amb l'ajuda d'un corró fins que aconseguim una làmina de 2 centímetres de gruix. Tallem amb un tallapastes les figures desitjades i les col·loquem sobre una safata de forn folrada amb paper de forn. Les coem a 180 ºC durant uns 15 minuts, les traiem i, quan estiguin temperades, les empolvorem amb sucre de llustre.
Postres delicioses a base de farina, mantega, sucre, ou i gingebre. Una recepta calòrica indicada per a un consum esporàdic. Té una quantitat generosa de calories procedents, en la major part, dels hidrats de carboni complexos de la farina, els sucres simples del sucre i la mel, i les proteïnes i els greixos de la mantega i l'ou. El gingebre és molt apreciat per la seva aroma i sabor picant, i és molt utilitzat com a ingredient en la cuina asiàtica. A la nostra cuina el fem servir, sobretot, per elaborar caramels, pa de gingebre o per donar sabor a galetes i altres productes de pastisseria.
Osagaiak (4 pertsonak)
- 250 g de farina
- 20 g de sucre morè
- 3 g de canyella en pols
- 10 g de mel
- 50 g de mantega
- 1 ou
- Una mica de ratlladura de gingebre
- Sucre de llustre per decorar
sReceta online en:
