Hegaluzea tipularekin

  • 0 View bisita
Zailtasuna
Zailtasun
Denbora
Hegaluzea tipularekin

Descargar

1/5 izar. 1 baloraziotan oinarrituta

Prestaketa

1.-Baratxuriak laminatu, tipulak juliana-eran moztu eta perrexila oso fin zatituko dugu. 2.-Arrandegian eska dezakezu azala eta hezurrak ken ditzaten, baina bestela ere erraz kentzen dira aizto bat azalaren eta hezurren inguruan pasata. Fumet edo arrain-salda egiteko aprobetxa daiteke. 3.-Hegaluzea zatitu eta nahi adina gatz botako diogu. 4.-Kazola edo zartagin batean Oliba-olio birjina estra gehituko dugu eta oso beroa dagoenean, hegaluze zatiak markatu eta gorde egingo ditugu. 5.-Kazola edo zartagin berean, Oliba-olio birjina estra gehituko dugu, pixka bat gordez. Baratxuriak, erramua eta oreganoa arin frijituko ditugu. 5 minutu inguruz. 6.-Tipulak gehitu eta, tapa jarrita, 15 minutuz egiten utziko diogu. 7.-Erdigunean hutsune bat egingo dugu, gainerako olioa eta piperrautsa botako dugu eta egiten utziko diogu nahastu aurretik. Ondoren, tipulekin nahastuko dugu. 8.-Txakolina edo ardo zuria gehituko dugu (aukerakoa da). Urritzen utziko diogu, 5 minutuz. 9.-Lehen markatutako hegaluze zatiak gehituko ditugu eta 5-10 minutuz, tapa jarrita, egiten utziko diogu. Denbora hori lortu nahi dugun egite-mailaren araberakoa da. 10.-Txikitutako perrexila hautseztatuko dugu eta perrexil-hosto batzuekin apainduko dugu. Jateko prest.

Osagaiak (4 pertsonak)

  1. No hay ingredientes disponibles.

sReceta online en: