Idiazabal gaztaren krema orburu-kurruskariarekin
- 5997 bisita
- Eskualdea
-
- Zailtasuna
- Zailtasun
- Denbora
- Prezio
- Prezio

Prestaketa
1-. Idiazabal gazta birrindu eta gorde. Ontzi txiki batean, esne lurrundua berotu eta gazta birrindua eta piperbeltz beltz eho berria gehituko dizkiogu. Gazta urtzen denean gorde egingo dugu.
2-. Orburu-bihotzak atera eta irinetan eta arrautza irabiatutan pasatuko ditugu. Plantxan egingo ditugu, bi aldeetan olio pixka bat jarrita. Gorde.
3-. Baratxuri-alea xehatu eta su motelean prestatuko dugu gorritu arte, mehe moztutako urdaiazpikoarekin batera.
4-. Platera muntatuko dugu: hondoan gazta-krema eta orburu-bihotzak eta urdaiazpikoaren olio errea gainetik. Amaitzeko, Idiazabal gaztaren pare bat xerra jarriko ditugu gainean, patata-zuritzekoarekin moztuta. Ketua edo naturala izan daiteke.
Receta online en: eroski.es/productos-locales/recetas/tortilla-bacalao-al-estilo-sidreria/
