Iparraldeko hegaluzea broxetan ahuakate-tartarrarekin eta ukitu ketuarekin
- 4242 bisita
- Zailtasuna
- Zailtasun
- Denbora
Prestaketa
Garbituko dugu hegaluze-xerra, hegaluze zatitxoak ateraz, mokadurako baino pixka bat txikiagoak, eta hozkailuan gordeko dugu.
Zatituko ditugu tipulina freskoa, tomate oso heldua eta ahuakate zuritua, dena laukitxotan, nahastuko dugu lima erdi baten zukuarekin, oliba-olioarekin eta gatz pitin batekin, eta beratzen utziko dugu 5 minutuz hozkailuan.
Sartuko ditugu hegaluze zatiak brotxeta batean, botako diogu piperrautsa, gatz ketua eta oliba-olio birjina estra pixka bat, markatuko dugu alde batetik eta bestetik parrilan
Ahuakate tartar gainean zerbitzatuko dugu eta hegaluze-hezurrekin egindako karamelua jarriko dugu saltsa.
sReceta online en:
