Ramallet tomateak labean, payes ogi karraskariarekin

  • 0 View visita
Eskualdea
Zailtasuna
Zailtasun
Denbora
Nutrizio-sailkapena
Ramallet tomateak labean, payes ogi karraskariarekin

Descargar

kcal
308 15%
Azukreak
4,88g 5%
Koipeak
25,2g 36%
Koipeak saturatuak
4,17g 21%
Gatza
0,82g 14%
1/5 izar. 1 baloraziotan oinarrituta

Prestaketa

Jarri labea 190 ºC-tan berotzen.  Ogia birrindu, apur lodiak lortu arte. Gorde.  Gehitu oliba olioa eta antxoak zartagin batean, eta salteatu antxoak desegin arte. Gehitu baratxuri txikitua eta egin segundo batzuz edo kolorea hartzen hasi arte. Gehitu ogia eta sueztitu minutu batzuz ogia gorritu arte.  Katilu batera pasa, eta perrexila eta limoi-birrindura gehitu. Nahasi guztia bateratu arte.  Beste katilu batean, nahastu pinaziak, kaparrak eta mascarpone gazta.  Tomateak garbitu eta, labana zorrotz batekin, goiko aldea moztu. Kendu mamia koilara batekin eta gehitu katilu batean, bota gatz-pitin bat eta zapaldu sardexka baten laguntzaz.  Bete tomateak ogi nahasketaren zati batekin, mami zati batekin eta mascarpone nahasketaren beste zati batekin.  Gehitu ura labe-erretilu batean, tomateak erretiluan jarri eta  labean sartu 25 minutuz.  Zerbitzatu tomate beteak oliba olio-pitin batekin bustita eta perrexil pixka batekin. 
 Tomate beteak aldaera ugari onartzen dituen prestaketa bat dira. Lehen plater gisa hartu daitezke, edo arroz zein bihi osoko kuskus anoa gehituz gero, plater osoa bihurtu daiteke.  Nutrizio-propietateak. Osagai nagusia tomatea da, zeinaren konposizioa ura baita (% 94), zuntza, folatoak, C bitamina, potasioa eta likopenoa ditu. Azken hau karotenoen familiakoa da, bere kolore gorriaren erantzulea, eta antioxidatzaile indartsu bat da. Nabarmentzekoa da koipe osasungarrien kopurua; izan ere, erdia baino gehiago oliba oliotik eta pinazietatik dator. Esnekien gantz asea ez da kaltegarria, gehiegi aseak diren beste batzuk bezala. 

Osagaiak (4 personas)

  1. 4 tomate ertain, n
  2. n2 ogi-xerra
  3. 50 ml oliba-olio
  4. nn2 baratxuri-alenn
  5. koilarakada kapar 1
  6. nn3 antxoa gazitu nn
  7. 100 g mascarpone gazta
  8. nn4 koilaratxo pinazi
  9. nnLimoi-birrindura n
  10. nPerrexilann
  11. 60 ml ur

Receta online en: eroski.es/productos-locales/recetas/tortilla-bacalao-al-estilo-sidreria/