Ramen tipoko zopa
- 1233 bisita
- Zailtasuna
- Zailtasun
- Denbora
- 30 minututik ordubetera
- Prezio
- Prezio

- kcal
- 412 21%
- Azukreak
- 7,00g 8%
- Koipeak
- 10,00g 15%
- Koipeak saturatuak
- 1,00g 9%
- Gatza
- 3,00g 54%
Prestaketa
Barazki-salda eta ura berotzen jarri, sojaren saltsarekin, jengibre-xerra pare batekin, espeziakin, perretxikuekin eta ziazerbekin, eta guztia irakiten jarri, 3 minutuz. Tapa jarrita gordeko dugu.
Tofua lehortu eta karratutxotan moztuko dugu, eta koilarakada ½ AOVE erabiliz salteatuko dugu. Gorde egingo dugu
Arrautzak egosi egingo ditugu 6-7 minutuz, puntuan gera daitezen, eta gorde egingo ditugu
Ur hotzez beteko dugu lapiko bat. Ura irakiten hasten denean, noodleak gaineratuko ditugu, sutatik aterako dugu lapikoa, estali eta egosten utziko ditugu 5-6 minutuz. Gorde egingo ditugu
Kaiku bakoita zerbitzatuko dugu noodleekin, iragazitako salda isuriko dugu,
perretxikoak, arrautza erdia, salteatutako tofua, ziazerbak eta xehetutako tipulina eta sesamo beltza gehituko ditugu, ramen eran ipiniko ditugu, eta lima-zurrustada bat gaineratuko dugu.
Karbohidratoak, gantz osasungarriak eta arrautza eta tofuaren (soja proteina) kalitate oneko proteina ematen ditu. Barazki anoa bat eta azkenburuko bat gehituta, menu oso bat lortu dezakegu.
Osagaiak (4 pertsonak)
- 800 ml. barazki-salda
- 200 ml. ur
- 250 gr. ramenerako fideoak
- 200 gr. tofu
- 60 gr. perretxiko
- 40 gr. espinaka
- 2 unidades arrautza
- 25 ml. oliba-olio birjina estra
- 35 ml. soja saltsa
- 10 gr. jengibre
- 25 ml lima-zukua
- 3 gr. kaiena ehoa
- 10 gr. tipulin
- sesamo beltza
sReceta online en:
