Ternasko gisatua barazkiekin
- 2954 bisita
- Zailtasuna
- Zailtasun
- Denbora
- Prezio
- Prezio
- kcal
- 234 13%
- Azukreak
- 10,35g 12%
- Koipeak
- 12,37g 18%
- Koipeak saturatuak
- 5,27g 26%
- Gatza
- 0,50g 12%
Prestaketa
Aragoiko ternaskoa arkume gaztea da, gisatuak prestatzeko zapore handiko haragi perfektua. Platerean barazki sorta batekin osatua, kasu honetan bezala, ternasko anoa murrizten dugu, eta hori positiboa da, haragi gorri koipetsu samarra baita.
Gorritu arkumea zartagin batean olio hari batekin, gehitu erromeroa, erramu hostoa eta ezkaia. Behin gorritua, gehitu baratxuria, tipula xehatu fina, azenarioa xerratan eta barrengorriak zatituta, eta utzi 4 minutuz.
Gaineratu orburu fresko garbiak eta moztuak eta patata zatitua. Gatzpipertu eta urez estali. Irakiten hasten denean, utzi su geldoan 40 minutu inguruz, arkumea nola dagoen arabera.
Arkumea samurra denean, gehitu ilarrak eta gisatu beste pare bat minutuz.
Zerbitzatu iztezaina barazkiekin batera.
Nutrizio-propietateak. Kalitate nutrizional ona du; izan ere, barazki ugari daude platerean, plater erdia baino gehiago baitira, eta zuntza, bitaminak eta mineralak ematen dituzte. Arkumea ez da anoa batera iristen, 100 gramo nahikoa dira proteina kantitate on bat eta gantz ase guztiak emateko, zapore handia izateaz gain.
Osagaiak (4 pertsonak)
- 400 g egoskorkeriazko pitxerrak
- 1 cda oliba-olio birjina estra
- 1 hoja ereinotz
- 1 pizca ezkai lehorra
- 2 dientes baratxuria
- 1 pizca erromero
- 100 g tipula gorria brunoissean txikituta
- 100 g azenario
- 6 uds barrengorri
- 2 uds patata
- 4 uds orburuak
- 1 pizca piperrauts gozoa
- 1 pizca gatz
- 1 pizca piperbeltz
- 500 ml ur
- 800 g ilar egosiak
sReceta online en:
