Babarrun krema lore arrautzarekin eta piparra chutney-arekin
- 1416 bisita
- Eskualdea
-
- Zailtasuna
- Zailtasun
- Denbora
- 30 minututik ordubetera
- Prezio
- Prezio
- kcal
- 196 10%
- Azukreak
- 5,00g 7%
- Koipeak
- 6,00g 10%
- Koipeak saturatuak
- 1,00g 9%
- Gatza
- 1,00g 17%
Prestaketa
Birrindu babarrunak elikagai-prozesagailu batean, barazki-saldarekin batera.
Bota gatza eta piperra, nahieran.
Berotu kazo batean eta, beharrezkoa bada, irmotasuna lortzeko salda gehiago bota.
Mantendu beroa.
Moztu film plastikoa karratu forman.
Kraskatu arrautza bat kontu handiz film plastikoaren gainean.
Lotu zaku txiki bat eginez.
Irakiten dagoen uretan egosi 3-4 minutuz.
Atera uretatik, moztu plastikoa eta atera arrautzak plastikotik.
Moztu piperrak brunoise eran.
Kazo batean, berotu ura, azukrea eta ozpina, azukrea desegin arte.
Gehitu piparrak eta kuminoa, eta su-motelean prestatu 10 minutuz.
Gorde.
Isuri krema plater bakoitzera, ipini lore formako arrautza, eta apaindu piparren chutney koilarakada batekin
Lekaleak onuragarriak dira osasunarentzat. Hori haien nutrizio-eduki ikusgarriaren ondorioz da: oso gantz gutxi, proteina eta zuntz ugari, eta bitamina eta mineral ugari, hala nola azido folikoa, B3, B2, B1, B6 eta E bitaminak, kaltzioa, burdina, potasioa, magnesioa, fosforoa, selenioa eta zinka.
Osagaiak (4 pertsonak)
- 250 g babarrun pintak
- 150 ml oilasko-salda
- piperbeltz
- 4 arrautza
Chutney de piparras
- 100 g piparra
- 20 g azukre beltza
- 50 ml ozpin
- 25 ml ur
- komino hautsa
sReceta online en:
