Llenguado filetejat amb salsa de taronja

  • 0 View bisita
Zailtasuna
Zailtasun handia
Denbora
30 minutu baino gutxiago
Llenguado filetejat amb salsa de taronja

Descargar

kcal
200 10%
Azukreak
6,3g 7%
Koipeak
6g 9%
Koipeak saturatuak
1g 5%
Gatza
1g 10%
1/5 izar. 1 baloraziotan oinarrituta

Prestaketa

Traiem els filets dels llenguados, nets de pell i d'espines. Els untem amb oli d'oliva, els salem i fem "volta i volta" en una paella antiadherent molt calenta, ja que és un peix molt delicat. Els reservem en un lloc temperat. A la mateixa paella on hem cuinat els filets de llenguado sofregim la part blanca del porro tallada a la brunesa (picada fina) i els grans d'all tallats de la mateixa manera, amb una cullerada d'oli i a temperatura mitjana. Quan la verdura comenci a agafar color (però sense arribar a daurar-se) hi afegim el brou de peix, el suc de taronja (amb la maicena diluïda en el mateix suc), un polsim de sal i el cibulet trossejat. Esperem fins que la salsa comenci a bullir i deixem que, almenys, bulli durant un minut a foc mitjà. Quan la salsa es comenci a espessir, la traiem del foc, la colem i l'aboquem sobre els llenguados. Els acompanyem amb uns grills de taronja fresca i unes làmines de patata cuita i cibulet acabat de trossejar.
El llenguado és un peix blanc i, juntament amb el lluç, un dels peixos més consumits en moltes cuines del món. Aporta proteïnes de molt bona qualitat, és de digestió fàcil i molt baix en greix. També és una bona font de vitamines del grup B (com la vitamina B3 i B9 o l'àcid fòlic), i minerals com el fòsfor, el potassi, el magnesi, el iode i el ferro. Es prepara amb porro i suc de taronja, la qual cosa aporta més vitamines, com la vitamina C, A, B1 i B2 i minerals com ara ferro, magnesi, calci i fòsfor. A més, el porro és un gran aliment depuratiu i ajuda l'organisme a eliminar líquids. És una recepta plena de nutrients i apta per a un gran nombre de consumidors.  

Osagaiak (4 pertsonak)

  1. 600 g de llenguado sense espines en filets
  2. 100 g de porro (la part blanca)
  3. 3 grans d'all
  4. 2 taronges de suc
  5. 100 ml de brou de peix
  6. 10 g de maicena
  7. 20 ml d'oli d'oliva
  8. Una mica de sal
  9. Unes tiges de cibulet

sReceta online en: