Eroski NATUR antxoak ozpin-oliotan
- 5551 bisita
- Zailtasuna
- Zailtasun ertaina
- Denbora
- 2 ordu baino gehiago

Prestaketa
Antxoei burua, erreiak eta hezurra kenduko dizkiegu, bi trontzotan zatitu eta buztana kenduko diegu. Ur hotzean (ia izoztuan) pasako ditugu 1 minutuz, xukatu, eta, lehortzen utziko ditugu ur jo bat eman eta gero, garbi daudenean.
Antxoa-trontzoak arinki gazitu eta itxi daitekeen ontzi batean sartuko ditugu. Ur pixka batekin nahastutako ozpinarekin estali eta hozkailuan utziko ditugu 2 orduz gutxienez eta 8 orduz gehienez.
Antxoei ozpina kendu eta antzeko beste ontzi batean jarriko ditugu, bata bestearen gainean, eta, gero, olioa, baratxuri-alea oso txikituta perrexil-hostoak (oso txikituta ere) bota eta dena nahastuko dugu. Tapa jarri eta geroko utziko dugu. Zenbait egunez ondo mantentzen dira hozkailuan.
Osagaiak (4 pertsonak)
- 300 g antxoa hezurrik gabe, trontzotan
- 1 baratxuri-ale
- 250 ml ardo zuriaren ozpin
- 50 ml ur
- 200 ml oliba-olio birjina estra
- Perrexil-hosto batzuk
- 4 g gatz
sReceta online en:
