Quinoa con brócoli, queso y jamón serrano
- 4366 visitas
- Zailtasuna
- Zailtasun
- Denbora

- kcal
- 301 15%
- Azukreak
- 6,4g 7%
- Koipeak
- 9g 13%
- Koipeak saturatuak
- 4g 17%
- Gatza
- 0,4g 7%
Prestaketa
Rentem la quinoa sota un raig d'aigua freda fins que l'aigua surti transparent i la reservem. Mentrestant, en una cassola baixa i ampla saltem uns grans d'all tallats a quadradets molt petits, la ceba pelada i tallada a tires i la pastanaga també pelada i tallada a rodanxes. Quan la verdura estigui daurada per fora i al dente per dins, hi afegim la quinoa rentada, ofeguem el conjunt, hi afegim l'aigua i ho deixem coure durant 15 minuts.
A mitja cocció afegim uns daus de pernil serrà i el bròquil en ramells juntament amb un parell de cullerades de salsa de soja. En el moment de servir hi afegim un polsim de cebollà picat i unes là mines de formatge curat tallat amb l'ajuda d'un pelador per aconseguir escates fines.
La quinoa es considera una llavor; no obstant això, té caracterÃstiques que permeten que es consumeixi com a cereal. Es considera un pseudocereal. No conté gluten. És una gran font d'energia i hidrats de carboni, encara que també és rica en proteïnes i à cids grassos omega 3 i 6. És molt rica en fibra i destaca el contingut de potassi, magnesi, calci, fòsfor, ferro, zinc i vitamines B i E. Es prepara amb bròquil, un aliment molt ric en nutrients i baix en calories; té un gran valor antioxidant i és per això que se'n recomana molt el consum. És font d'altes dosis de zinc, ferro (ideal per a persones que pateixen anèmies), calci i fitoestrògens. És un plat ric en fibra, la qual cosa ajuda també al trà nsit intestinal. Pel que fa a vitamines, destaquen les vitamines C i K. Es prepara amb patata, que suma dosis importants de carbohidrats complexos aixà com vitamina C, fibra, potassi, magnesi i calci. Es prepara amb pernil serrà , un aliment ric en vitamines del grup B, en major quantitat, i una gran varietat de minerals com el ferro, el fòsfor, el magnesi i el zinc. La presència de formatge curat afegeix una mica de greix saturat i calories, cosa que cal tenir en compte. No obstant això, és una recepta nutritiva. Â
Osagaiak (4 personas)
- 250 g de quinoa
- 75 g de pastanaga
- 100 g de ceba tendra
- 2 grans d'all
- 250 g de bròquil en ramells
- 50 g de pernil serrÃ
- 40 g de formatge curat
- 500 ml d'aigua
- 10 ml de salsa de soja
- Unes tires de cibulet
Receta online en: eroski.es/productos-locales/recetas/tortilla-bacalao-al-estilo-sidreria/
