Shiitake-krema

  • Primer plato
  • 2881 visitas
Zailtasuna
Zailtasun baja
Denbora
De 30 minutos a 1 hora
Prezio bajo
Prezio bajo
Nutrizio-sailkapena
Shiitake-krema

Descargar

kcal
246 12%
Azukreak
8,36g 9%
Koipeak
15,11g 22%
Koipeak saturatuak
4,67g 23%
Gatza
2,34g 39%
1/5 izar. 1 baloraziotan oinarrituta

Prestaketa

Garbitu shiitakeak uretatik pasatu gabe. Normalean, zapi edo brotxa bat erabiltzen da lur-arrastoak kentzeko. Moztu perretxikoak zati ez oso txikietan, oinak kenduta. Zuritu eta moztu baratxuriak eta tipulatxak oso fin. Kazola handi batean, bota oliba-olio birjina estra eta jarri baratxuriak eta tipulak sueztitzen su ertainean hainbat minutuz. Bigundu direnean, salteatu shiitakeak 6 edo 7 minutuz. Erantsi gatza, piperbeltza, ezkaia eta irina. Sueztitu beste minutu batez. Erantsi salda eta egosi su motelean 15 minutuz. Bitartean, moztu shiitake gehigarri batzuk xaflatan, eta saltea itzazu zartagin batean hainbat minutuz oliba-olio birjina estra apur batekin. Gorde. Kendu ezkai-adarrak eta txikitu esku-irabiagailu batekin edo sukaldeko robot batekin. Bota krema berriro kazolara, gehitu esne-gaina, eta utzi suan beste 5 minutuz, irakin gabe. Beharrezkoa bada, erantsi gatza edo piperbeltza. Zerbitzatu bero, shiitake-xaflekin eta urdaiazpiko iberikoaren txirbilekin apainduta.
Egun hotzetan, ez dago krema bero bat bezalakorik. Nutrizio-propietateak. Perretxikoen % 90 baino gehiago ura da. Beraz, oso nutriente kaloriko gutxi dituzte eta ia koiperik ez. Karbohidrato- eta proteina-eduki handirik ere ez dute: % 2. Ordea, 5 gramo zuntz inguru ematen dute anoa bakoitzeko eta B3 bitamina, B2 bitamina, potasio, selenio eta azido folikoko iturri handiak dira. Errezetaren eragozpen bakarra saldaren gatz-kopurua da eta horregatik, ez zaio gatzik gehitu behar.

Osagaiak (4 personas)

Receta online en: eroski.es/productos-locales/recetas/tortilla-bacalao-al-estilo-sidreria/