Txerri-azpizuna barrengorriekin eta aranekin

  • Segundo plato
  • 7807 visitas
Zailtasuna
Zailtasun baja
Denbora
Prezio medio
Prezio medio
Nutrizio-sailkapena
Txerri-azpizuna barrengorriekin eta aranekin

Descargar

kcal
364 18%
Azukreak
27,21g 30%
Koipeak
12,63g 18%
Koipeak saturatuak
3,38g 17%
Gatza
0,92g 15%
1/5 izar. 1 baloraziotan oinarrituta

Prestaketa

Lotu azpizuna, eta gatza eta piperra bota. Zartagin batean, bota koilarakada bat oliba-olio birjina estra, eta zigilatu azpizuna alde guztietatik. Gorde beroan. Zartagin berean, gehitu beste koilarakada bat oliba-olio birjina estra, eta sueztitu tipula bi baratxuri-ale birrindurekin batera. Garden bihurtzen denean, gehitu laurdenetan ebakitako barrengorriak eta utzi gorritzen. Gehitu laranja-zukua, salda, aranak eta orejoiak. Ipini azpizuna laberako erretilu batean, eta estal ezazu saltsarekin. Gehitu erromero freskoaren adar batzuk eta ezkai-hosto batzuk. Laberatu 10 minutuz, 190 ºC-an, goitik eta behetik. Beharrezkoa izanez gero, gehitu salda pixka bat. Eman buelta azpizunari eta estali saltsarekin. Igo labeko tenperatura 200 ºC-ra, eta utzi labean beste 8-10 minutuz. Atera azpizuna eta kendu soka. Kendu belarren adarrak, orejoiak, aranak, mahaspasak eta barrengorriak, eta iragazi saltsa txano batekin (irabiagailua erabiliz gero, tipula daramanez, kolorea eta testura galduko dira). Saltsa birrindu ondoren, gehitu hur xehatu finak, barrengorriak, orejoiak eta aranak, eta eman guztiari buelta bat zartaginean. Zerbitzatu azpizuna xerra loditan moztuta, lagundu haren saltsarekin eta gehitu erromero eta ezkai freskoen ukitua.
Kontrastez betetako errezeta: fruta lehorren gozoa haragiaren eta barazkien gatzarekin nahasten da. Nutrizio-propietateak. Txerriaren haragia gorria da, baina azpizuna zati gihartsuenetakoa da; horregatik, gantz kopurua ez da oso handia. Proteina osoaren kopuru handia dauka, eta honako hauen iturria da: B1, B2, B3, B6 eta B12 bitaminak, burdina, potasioa, fosforoa, selenioa eta zinka. Baina haragi gorriek beste sustantzia batzuk dituzte (purinak…), eta, horregatik, astean birritan baino ez jatea gomendatzen da.

Osagaiak (4 personas)

Receta online en: eroski.es/productos-locales/recetas/tortilla-bacalao-al-estilo-sidreria/