Espaguetes ao queixo azul con espinacas
- 0 View visita
- Dificultad
- Dificultad
- Tiempo

- kcal
- 374 19%
- Azúcares
- 4,3g 5%
- Grasas
- 13g 18%
- Grasas saturadas
- 6g 30%
- Sal
- 0,6g 9%
Modo de preparación
Cocemos os espaguetes en abundante auga fervendo con sal e aceite durante cinco ou seis minutos. Escorrémolos e reservamos.
Nunha cazola quentamos a nata líquida e mais o queixo esfaragullado e deixámolos reducir 15 minutos.
Nunha tixola con aceite salteamos a ceboliña cortada en cadrados miúdos, as espinacas picadas e crúas e o pemento verde tamén picado. Sazonamos e esparexémoslle pirixel por riba.
Á parte salteamos tamén a pasta cun pouco de aceite na cazola.
Servimos a pasta nunha fonte, colocamos no centro a fritada de espinacas e salseamos co prebe de queixo.
A pasta é un alimento básico dentro dunha dieta sa, especialmente se é integral, xa que achega a enerxía necesaria para desenvolver as tarefas diarias. Como admite moitas combinacións e é doada de preparar, nunca falta na despensa dos fogares. Componse fundamentalmente de hidratos de carbono complexos e achega moi pouca cantidade de graxa. O segredo para que non resulte un prato excesivamente calórico é acompañala con prebes lixeiros de tomate e verduras. Non obstante, a cantidade de pasta pódese axustar ás necesidades de cada dieta, polo que este alimento pódeo degustar calquera persoa, incluso no caso de diabetes ou necesidade de control do peso. A salsa de queixo azul que acompaña neste caso a pasta contén ingredientes bastante graxos e, xa que logo, cun alto valor enerxético. O seu intenso sabor combina á perfección co da pasta, que ao ter un gusto máis neutro permite realizar estes contrastes. Tanto o queixo coma a nata son fonte de graxa saturada, que se desaconsella para as persoas con problemas cardiovasculares ou de hipercolesterolemia, e para todas aquelas que deban seguir unha dieta escasa de graxa. Mais o queixo tamén nos dá unha cantidade insuperable de calcio, polo que contribúe a manter fortes os ósos e a previr a osteoporose. As espinacas danlle un toque vexetal ao prato e, canda a cebola e mais os pementos, enriquéceno con fibra, vitaminas e minerais. Entre os nutrientes que achegan as espinacas salientan os minerais, como o calcio e mais o ferro, e vitaminas como a vitamina A ou o ácido fólico. Polo seu alto contido en oxalatos están desaconselladas en casos de litíase renal.
Ingredientes (4 personas)
- 250 g de espaguetes
- 50 g de queixo azul
- 100 ml de nata líquida
- 1 ceboliña
- 300 g de espinacas
- 50 g de pemento verde
- Pirixel
- 10 ml de aceite de oliva
- 50 ml de auga
- Un chisco de sal
Receta online en: eroski.es/productos-locales/recetas/tortilla-bacalao-al-estilo-sidreria/
