Amanida de mango i bonítol fresc amb vinagreta de préssec
- 0 View visita
- Dificultad
- Dificultad baixa
- Tiempo
- D'1 a 2 hores

- kcal
- 170 9%
- Azúcares
- 6,8g 8%
- Grasas
- 11g 15%
- Grasas saturadas
- 1,8g 9%
- Sal
- 0,4g 7%
Modo de preparación
Tallem a daus de la mida d’un mos el bonítol fresc, net d'espines i pell. L’amanim amb un parell de cullerades d'oli d'oliva, sal i unes gotes de vinagre de Xerès i ho introduïm a la nevera durant 1 hora perquè es marini.
Rentem els enciams variats i els deixem escórrer mentre preparem la resta de l'amanida. Pelem i trossegem el mango, i tallem el carbassó pelat a làmines fines. Fem una base amb els enciams i a sobre col·loquem els trossets de mango, les làmines de carbassó i la ceba tallada a tires fines. Hi afegim finalment els trossets de bonítol marinat per nosaltres.
Elaborem una vinagreta amb l'oli d'oliva, el vinagre de vi blanc, un gra d'all i uns trossets de préssec fresc, i ho agitem tot bé perquè els sucs es barregin amb la vinagreta. Aquesta salsa es pot preparar uns 30 minuts abans perquè el sabor del préssec tingui més presència en la vinagreta. Ho amanim amb la vinagreta just abans de servir perquè els enciams mantinguin la textura.
El bonítol és un peix blau de gran qualitat, és ric en greixos insaturats cardiosaludables (omega 3) i proteïnes, i té un gran sabor. Conté importants quantitats de vitamina B3, D i B12, principalment, encara que conté també ferro, potassi i fòsfor. La presència de mango hi afegeix nutrients importants com ara el magnesi i vitamines A i C, a més de la fibra i altres beneficis de la fruita. La presència de verdures com l'enciam, el carbassó i la ceba hi aporta més fibra i suma minerals i vitamines, que a més s'aprofiten del tot ja que en consumir-les en cru no hi ha pèrdua en el procés de cuinat. És una recepta de gran sabor, original i apta per a un gran nombre de consumidors.
Ingredientes (4 personas)
- 200 g d'enciams variats
- 200 g de mango fresc
- 200 g de bonítol fresc net
- 50 g de carbassó
- 50 g de ceba tendra
- 30 ml d'oli d'oliva verge extra
- 10 ml de vinagre de vi blanc
- 1 gra d'all
- 40 g de préssec fresc
- Un pessic de sal
- Unes gotes de vinagre de Xerès
sReceta online en:
