Mango eta hegaluze fresko entsalada mertxika ozpin-olioarekin.
- 0 View visita
- Dificultad
- Dificultad baixa
- Tiempo
- D'1 a 2 hores

- kcal
- 170 9%
- Azúcares
- 6,8g 8%
- Grasas
- 11g 15%
- Grasas saturadas
- 1,8g 9%
- Sal
- 0,4g 7%
Modo de preparación
Hegaluze freskoa mokaduko pusketetan moztuko dugu, hezurrik eta azalik gabe. Pare bat koilarakada oliba-olioarekin, gatzarekin eta jerez-ozpin tanta batzuekin onduko dugu, eta ordubetez hozkailuan sartuko dugu marinatzeko.
Askotariko urazak garbitu eta xukatzen utziko ditugu gainontzeko entsalada prestatzen dugun arte. Mangoa zuritu eta moztu egingo dugu, eta kuiatxo zuritua xerra finetan moztuko dugu. Urazekin oinarria prestatuko dugu, eta gainean mango-zatiak, kuiatxo-orriak eta zerrenda finetan moztutako tipulina jarriko dizkiogu. Azkenik, marinatutako hegaluze-zatiak jarriko dizkiogu.
Ozpin-olioa prestatuko dugu oliba-olioarekin, ardo zuri ozpinarekin, baratxuri-ale batekin eta mertxika freskoaren zatitxo batzuekin; dena ondo astinduko dugu zukuak ozpin-olioarekin nahas daitezen. Saltsa hau 30 minutu lehenago presta daiteke ozpin-olioan mertxikaren zaporea gehiago nabari dadin. Entsalada ondu berria zerbitzatuko dugu urazak leun manten daitezen.
Hegaluzea kalitate handiko arrain urdina da, bihotzerako osasungarriak diren gantz asegabe (omega 3) eta proteina ugari ditu, eta zapore handikoa da. B3, D eta B12 bitamina-kopuru handiak ditu, nahiz eta burdina, potasioa eta fosforoa ere badituen. Mangoak mantenugai garrantzitsuak ematen dizkio, esaterako magnesioa eta A eta C bitaminak, eta baita zuntza eta frutaren gainontzeko onurak ere. Uraza, kuiatxoa eta tipula bezalako barazkiek zuntz gehiago ematen dizkiote eta mineralak eta bitaminak dituzte; gainera, osorik aprobetxatzen dira, kozinatzean edo gordinik jatean ez direlako galtzen. Zapore handiko errezeta bat da, originala eta kontsumitzaile askorentzat egokia.
Ingredientes (4 personas)
- 200 g askotariko urazak
- 200 g mango fresko
- 200 g hegaluze fresko garbia
- 50 g kuiatxo
- 50 g tipulin fresko
- 30 ml oliba-olio birgina estra
- 10 ml ardo zuri ozpina
- baratxuri ale bat
- 40 g mertxika fresko
- Gatz pixka bat
- Jerez-ozpin tanta batzuk
sReceta online en:
