Albaricoques asados sobre base de iogur
- Sobremesa
- 0 View visita
- Dificultad
- Dificultad baja
- Tiempo
- Menos de 30 minutosGA

- kcal
- 152 8%
- Azúcares
- 14g 16%
- Grasas
- 8g 12%
- Grasas saturadas
- 3g 17%
- Sal
- 0g 1%
Modo de preparación
Lavamos os albaricoques, partímolos pola metade e quitamos o óso. Colocamos sobre unha bandexa de forno cun pouco de manteiga e os pistachos cortados por enriba, xunto cunhas gotas de zume de laranxa para aromatizar.
Enfornamos durante 15 minutos a 180º C. Despois, sacamos do forno. Mesturamos os zumes que puidesen soltar os albaricoques co iogur natural. Podemos colocar de base a crema de iogur e sobre ela os albaricoques asados cos pistachos, o pór a crema de iogur sobre os albaricoques e pistachos, a gusto de cada un.
Unha receita moi orixinal para fomentar o consumo de froitas de tempada, neste caso os albaricoques de verán. Nesta receita prepáranse ao forno xunto con iogur, manteiga e pistachos, o que ademais de minerais como o calcio que achega o iogur, hai unha pequena presenza de ferro procedente dos pistachos, e certa cantidade de graxas que achegan os pistachos e a manteiga.
Ingredientes (4 personas)
- 8 albaricoques medianos maduros
- 20 g de manteiga
- 20 ml de zume de laranxa
- 40 g de pistachos pelados
- 250 g de iogur natural (2 unidades)
Receta online en: eroski.es/productos-locales/recetas/tortilla-bacalao-al-estilo-sidreria/
