Albaricoques asados sobre base de iogur

  • Sobremesa
  • 0 View visita
Dificultad
Dificultad baja
Tiempo
Menos de 30 minutosGA
Albaricoques asados sobre base de iogur

Descargar

kcal
152 8%
Azúcares
14g 16%
Grasas
8g 12%
Grasas saturadas
3g 17%
Sal
0g 1%
de 5 estrellas. Basado en 0 valoraciones

Modo de preparación

Lavamos os albaricoques, partímolos pola metade e quitamos o óso. Colocamos sobre unha bandexa de forno cun pouco de manteiga e os pistachos cortados por enriba, xunto cunhas gotas de zume de laranxa para aromatizar. Enfornamos durante 15 minutos a 180º C. Despois, sacamos do forno. Mesturamos os zumes que puidesen soltar os albaricoques co iogur natural. Podemos colocar de base a crema de iogur e sobre ela os albaricoques asados cos pistachos, o pór a crema de iogur sobre os albaricoques e pistachos, a gusto de cada un.
Unha receita moi orixinal para fomentar o consumo de froitas de tempada, neste caso os albaricoques de verán. Nesta receita prepáranse ao forno xunto con iogur, manteiga e pistachos, o que ademais de minerais como o calcio que achega o iogur, hai unha pequena presenza de ferro procedente dos pistachos, e certa cantidade de graxas que achegan os pistachos e a manteiga.  

Ingredientes (4 personas)

  1. 8 albaricoques medianos maduros
  2. 20 g de manteiga
  3. 20 ml de zume de laranxa
  4. 40 g de pistachos pelados
  5. 250 g de iogur natural (2 unidades)

Receta online en: eroski.es/productos-locales/recetas/tortilla-bacalao-al-estilo-sidreria/