Cigrons amb ou dur i julivert

  • 0 View visita
Dificultad
Dificultad
Tiempo
Cigrons amb ou dur i julivert

Descargar

kcal
394 20%
Azúcares
6,3g 7%
Grasas
16g 24%
Grasas saturadas
3g 13%
Sal
0,5g 9%
1 de 5 estrellas. Basado en 1 valoraciones

Modo de preparación

Posem els cigrons en remull la nit anterior en aigua temperada. Quan els vulguem cuinar els retirem de l'aigua de remull i els rentem sota un raig d'aigua de l'aixeta temperat. Posem l'aigua a la cassola on volem coure els cigrons i la col·loquem al foc a bullir amb la ceba, la pastanaga, el tomàquet i el porro, tota la verdura pelada i sencera, fins i tot el tomàquet. Quan bulli, hi afegim els cigrons. Abaixem la intensitat de la cocció a foc lent i coem durant 3 hores en una cassola normal o 20 minuts en una olla de pressió, fins que els cigrons estiguin tous. En acabar la cocció hi afegim el punt de sal. Ho retirem del foc, ho deixem reposar i traiem les verdures. Passem per la batedora les verdures cuinades amb els cigrons i tornem a barrejar el guisat de cigrons. Presentem amb ou cuit trossejat i unes branquetes de julivert.
Dins de la dieta mediterrània els llegums representen un paper fonamental, i s'ha comprovat que un consum continuat d'aquests aliments té un efecte protector davant de les malalties cardiovasculars. En concret, els cigrons, són font d'hidrats de carboni complexos, fibra i vitamines. Aporten, a més, una quantitat important de proteïnes vegetals que no són del tot completes. Per això, en afegir-hi ou, que aporta unes proteïnes d'excel·lent qualitat, s'aconsegueix aprofitar al màxim l'aportació nutritiva d'aquest plat. Les verdures que s'han inclòs en aquesta recepta enriqueixen el plat amb vitamines, minerals i fibra. Els llegums poden resultar flatulents per a algunes persones. Per evitar aquestes molèsties, s'aconsella afegir herbes com ara fonoll, anís o llorer.

Ingredientes (4 personas)

  1. 250 g de cigrons secs
  2. 1 ceba
  3. 1 porro
  4. 1 pastanaga
  5. 1 tomàquet
  6. 2 ous
  7. 4 cullerades d'oli d'oliva
  8. Una mica de sal
  9. Julivert

Receta online en: eroski.es/productos-locales/recetas/tortilla-bacalao-al-estilo-sidreria/