Gelatina de iogurt
- 0 View visita
- Dificultad
- Dificultad mitjana
- Tiempo
- De 30 minuts a 1 hora

- kcal
- 196 10%
- Azúcares
- 31g 35%
- Grasas
- 4,1g 6%
- Grasas saturadas
- 2g 10%
- Sal
- 0,1g 1%
Modo de preparación
Hidratem la gelatina en pols en mitja tassa d'aigua freda, que deixem al bany maria. Barregem el sucre i la llet i ho posem al foc. Quan bulli, ho retirem i deixem temperar.
Batem i barregem la gelatina amb la llet tèbia, remenem fins que es dissolgui i, tot seguit, hi afegim el rovell d'ou i el iogurt natural. Ho aboquem en gotets individuals o en un motlle lleugerament engreixat per la part interior.
Refrigerem fins que es qualli (mínim durant 8 hores) i tapat perquè no agafi olor ni sabor de la nevera. Desemmotllem o servim en els gotets individuals i guarnim amb uns trossets de fruites fresques.
El iogurt està catalogat com un aliment funcional pels diversos efectes beneficiosos i propietats que té sobre la salut humana. Entre les seves propietats nutritives destaca la presència de proteïnes, calci, potassi, iode, magnesi, fòsfor, sodi i vitamines A, B7, B9, B3, B12 i C. La gelatina, per la seva banda, és molt recomanable per a persones amb problemes digestius, ja que és un bon aliat contra la gastritis, els còlics o l'acidesa. La gelatina és proteïna pura juntament amb sals minerals, aigua i sucres. És una bona opció com a postres, però hem de tenir en compte la presència de sucres. Per descarregar una mica la presència de sucres simples, i alhora de calories, una manera senzilla és rebaixar la quantitat de sucre de la recepta, o eliminar-la completament i utilitzar edulcorants artificials.
Ingredientes (4 personas)
- 2 iogurts naturals
- 100 ml de llet
- 20 g de gelatina en pols o d'agar-agar
- 1 rovell d'ou
- 100 g de sucre
- 100 g de trossets de fruites fresques
sReceta online en:
