Llobarro amb salsa de gambes
- 0 View visita
- Dificultad
- Dificultad media
- Tiempo
- De 30 minuts a 1 hora

- kcal
- 229 11%
- Azúcares
- 1,1g 1%
- Grasas
- 8g 12%
- Grasas saturadas
- 1,4g 7%
- Sal
- 0,4g 7%
Modo de preparación
Per elaborar la salsa, pelem les gambes i en reservem per una banda la carn i, per una altra, les closques i els caps. En una paella amb una mica d'oli d'oliva sofregim un gra d'all amb les closques i els caps de les gambes. Al cap d'un minut, quan canviïn de color perquè comencen a coure's, hi afegim el conyac i l'encenem a dins de la cassola perquè se'n cremi l'alcohol. A continuació, hi afegim una cullerada de farina, ho ofeguem i hi afegim el tomàquet triturat, el safrà, el pebre vermell i mig litre de fumet o brou de peix. Ho deixem coure durant 10 minuts.
Passem aquesta salsa pel colador xinès, sense triturar amb la batedora, només picant amb l'espàtula per obtenir la màxima quantitat possible de sucs del marisc. Posem la salsa a punt de sal i d'espessor i la reservem.
Quan tinguem la salsa acabada, salpebrem els filets de llobarro nets d'espines i vísceres i els coem en una planxa o una paella antiadherent amb unes gotes d'oli d'oliva. Fem primer el costat de la pell i, quan estigui fet d'aquest costat, el tombem i acabem la cocció uns 30 segons més. En aquesta mateixa paella saltem la carn de les gambes que havíem reservat, tomba i tomba. Ho posem a punt de sal i servim el llobarro amb les gambes saltades i la salsa.
El llobarro és un peix molt apreciat per la seva carn blanca, compacta, amb poques espines i de sabor fi i delicat. De la seva composició nutricional destaca el contingut en proteïnes d'alta qualitat i minerals com ara iode, fòsfor, potassi i magnesi. Com que es tracta d'un peix blanc, l'aportació de greixos és baixa. Això el fa especialment indicat per a les dietes per perdre pes. A més, el greix que contenen els peixos és de tipus insaturat, saludable. Es prepara amb gambes, un aliment ric en iode, ferro, proteïnes, calci, potassi, zinc, magnesi, sodi i vitamines B3, B9 i B12. Les guarnicions vegetals són un encert per als plats proteics, ja que els enriqueixen amb fibra, vitamines i substàncies antioxidants. Una amanida o unes verdures a la planxa són, doncs, la guarnició perfecta. Les espècies i el sabor intens de les gambes vermelles fan d'aquesta recepta tot un plaer per al paladar.
Ingredientes (4 personas)
- 600 g de lloms de llobarro nets sense espines
- 1 gra d’all
- 300 g de gamba vermella
- 400 ml de brou de peix
- 50 g de tomàquet natural triturat
- 20 g de farina
- 30 ml de conyac
- 5 g de pebre vermell dolç
- 2 g de safrà sec
- 30 ml d’oli d’oliva
sReceta online en:
