Sardines amb samfaina
- 0 View visita
- Dificultad
- Dificultad media
- Tiempo
- De 30 minuts a 1 hora

- kcal
- 224 11%
- Azúcares
- 5,5g 6%
- Grasas
- 13g 19%
- Grasas saturadas
- 4g 18%
- Sal
- 0,5g 8%
Modo de preparación
Pelem la ceba tendra, el pebrot verd, el carbassó i els grans d'all. Trossegem les hortalisses a daus per a samfaina i les saltem en una paella amb una mica d'oli d'oliva i sal. Una vegada sofregides les verdures (durant 15 minuts), quan hagin perdut la duresa hi afegim el tomàquet pelat i sense llavors (només la polpa trossejada) i acabem de coure la samfaina durant 15 minuts més. Ho posem a punt de sal i sucre i ho reservem en un lloc temperat.
Netegem i preparem les sardines netes de vísceres, espines i cap, lleugerament condimentades. Les cuinem en una paella amb tapa, a foc suau durant 5 minuts, o fins que estiguin cuites. Servim a l'instant les sardines, acompanyades de la samfaina i una mica de julivert trinxat per damunt.
La sardina és un peix blau, un aliment molt ric en nutrients. En destaca la presència de diverses vitamines, com ara la D, la B12 i la B6. És, a més, font de minerals com el calci (en les espines), el iode, el zinc, el magnesi i el fòsfor. Es prepara amb samfaina, una barreja de verdures i hortalisses que sumen avantatges importants al plat, ja que hi afegeixen antioxidants, fibra i bon nombre de vitamines i minerals. És una recepta amb certa aportació de greix provinent de les sardines. Ara bé, com que es tracta de greixos insaturats, cardiosaludables, això no és un problema, sinó que, al contrari, resulten molt beneficiosos.
Ingredientes (4 personas)
- 600 g de sardines
- 100 g de ceba tendra
- 100 g de carbassó
- 50 g de pebrot verd
- 2 dents d'all
- 1 tomàquet madur carnós
- 20 ml d'oli d'oliva
- Un pessic de sal
- 10 g de sucre
- Unes fulles de julivert
sReceta online en:
