Azalore-pizza
- 0 View visita
- Dificultad
- Dificultad baixa
- Tiempo
- De 30 minuts a 1 hora
- Precio baix
- Precio baix
- Nutri-score
- kcal
- 335 17%
- Azúcares
- 7,8 9%
- Grasas
- 24,7 35%
- Grasas saturadas
- 14,1 71%
- Sal
- 1,0 17%
Modo de preparación
Labea aurrez berotu 220ºC-ra
Birrindu azalorea ale txikiak lortu arte. Katilu batera bota gatz pixka batekin, estali ontzia eta mikrouhin-labean kozinatu 10 minutuz. Hozten utzi.
Jarri azalorea oihal batean eta xukatu gehiegizko ura kentzeko.
Katilu batera bota osagai guztiak eta nahastu ore uniformea lortu arte.
Oreari bola-forma eman eta zabaldu zirkulu bat osatu arte.
10-12 minutuz labekatu.
Labetik atera.
Katilu batean nahastu krema freskoa, gazta parmesanoa eta gatz pixka bat, krema homogeneoa lortu arte.
Zabaldu krema pizzaren oinarrian eta bota gainontzeko osagaiak. Labekatu 10 minutuz gehiagoz.
Ziurrenik, pizza hitza entzutean plater osasungaitz bat datorkigu burura. Horregatik, ezaugarri interesgarriak dituen errezeta bat nola egin erakutsiko dizugu, landare-oinarriarekin (irinak erabili beharrean) eta barazkiekin. Nutrizio-alderdiak. Gazta eta esne-gaina dituenez, koipe eta gantz ase dezente ditu, baina egiaztatu da esnekien koipeak ez direla hain kaltegarriak beste osagai batzuk dituztelako, esaterako, kaltzioa. Bestalde, osagaien erdia baino gehiago askotariko barazkiak dira, eta horrenbestez, bitamina, mineral eta zuntz asko dituzte. Egokia da. Begetarianoentzat. Haurren dietan barazkiak sartzeko aukera ona da, errezeta gustatzen zaielako eta prestatzen lagundu dezaketelako. Trikimailua. Krema freskoa beharrean tomate-saltsa erabil daiteke, gantz aseak murriztu eta barazkiak areagotzeko. Gazta eta esne-gaina dituenez, koipe eta gantz ase dezente ditu, baina egiaztatu da esnekien koipeak ez direla hain kaltegarriak beste osagai batzuk dituztelako, esaterako, kaltzioa. Bestalde, askotariko barazkiek bitamina, mineral eta zuntz asko dituzte. Krema freskoa beharrean tomate-saltsa erabil daiteke, gantz aseak murriztu eta barazkien presentzia areagotzeko. Begetarianoentzat egokia.
Ingredientes (2 personas)
- ·t300 g azaloren
- ·t1 arrautznn
- ·t30 g gazta parmesanon
- ·t50 g gazta mozzarellan
- ·tGatzan
- ·tPiperbeltzan
- ·t½ koilaratxo albakan
- <strong>Gainean jartzeko:</strong>n
- ·t150 g krema freskon
- ·t1 koilarakada gazta parmesanon
- ·t gatz pixka batn
- ·t½ tipula gorrin
- ·t½ porrun
- ·t3 zainzurin
- ·t½ kuiatxon
- ·t125 g mozzarela fresko n
- ·tAlbaka
sReceta online en:
