Barazkiak curryarekin azalore-kuskusa eta ondutako ziazerbekin
- 0 View visita
- Dificultad
- Dificultad per a principiants
- Tiempo
- De 30 minuts a 1 hora
- Nutri-score

- kcal
- 327 16%
- Azúcares
- 17,7g 20%
- Grasas
- 21,3g 31%
- Grasas saturadas
- 7,5g 38%
- Sal
- 0,5g 8%
Modo de preparación
Berotu labea 230ºC-tan goitik eta behetik.
Garbitu ongi batata, azenarioak eta erremolatxa txorrotako urarekin eta, beharrezkoa balitz, eskuila baten laguntzaz, kendu lur-arrastoak, azal eta guzti sartuko ditugulako labean. Ebaki barazkiak ziri-forman eta azenarioak erditik luzetara. Jarri labeko erretilu batean
Bota oliba-olio birjina estra, limoi-zukua, currya, gatza eta piperbeltza, eta nahastu ongi, barazki guztiak nahaste horrekin ongi bustitzeko.
Laberatu 30 minutuz.
Barazkiak erre bitartean, prestatu azalorezko kuskus faltsua. Birringailu lodi batekin edo robot batekin motor-kolpeak emanez, birrindu azalore sortak kuskus-testura lortu arte.
Jarri zartagin bat sutan 1 koilarakada oliba-olio birjina estrarekin, eta gehitu tipulin txikitua. Utzi gorritzen 10 minutuz. Gehitu azalore birrindua eta usain-belarrak, eta utzi egiten pare bat minutuz.
Gehitu koko-esnea, mugitu eta utzi egiten beste pare bat minutu gehiago. Ez dugu pure bat lortu nahi, kurruskaritasun hori galtzea baizik.
Gehitu mahaspasen eta anakardo txigortu eta txikituen erdiak. Nahastu eta bota gatza eta piperbeltza nahieran. Gorde geroko.
Prestatu ziazerben ongailua oliba-olio birjina estra, ozpina, gatza eta piperra emultsionatuz.
Prestatu platera. Horretarako, jarri ziazerbak bere ongailuarekin eta geratzen den mahaspasen eta anakardo txikituen beste erdiarekin; alboan azalorezko kuskus faltsua martorri fresko txikitua gainetik botata eta barazki erreak curryarekin.
Udazken-sasoiko barazkiak, hala nola batata, azalorea edo ziazerbak, jateko modu original, zaporetsu eta osasungarria. Nutrizio-kalitate handiko platera da barazki asko dituelako, eta lehen plater gisa edo proteina-elikagai osasungarri baten osagarri gisa (arrautza, arraina, lekaleak edo gihar-haragia) balio dezake.
Ingredientes (4 personas)
- 1 erremolatxa gordin handi n
- n1 batata n
- n4 azenario n
- n2 koilarakadatxo curry n
- n2 koilarakada oliba-olio birjin estra n
- n1 limoiren zukua n
- nGatza eta piperbeltz beltz birrindu berria n
- n<b>Azalorezko kuskus faltsurako: </b>
- nn4 azalore sorta
- nn1 koilarakada oliba-olio birjina estra
- nn½ tipulin brunoisse eran txikituta n
- n100 ml koko-esne n
- n1 ½ koilarakadatxo ezkai lehor n
- n1 koilarakadatxo oregano lehor n
- nGatza eta piperbeltz birrindu berria
- nn6 anakardo gordin, zartaginean txigortuta nn
- 1 eskukada mahaspasa n
- nMartorri fresko txikitua n
- n<b>Ondutako ziazerbetarako:</b>
- nn4 eskukada ziazerba baby n
- n1 koilarakada ardo-ozpin n
- n3 koilarakada oliba-olio birjina estra n
- nGatza eta piperbeltz beltz birrindu berria
- nnMahaspasak eta anakardo txigortu eta txikituak
sReceta online en:
