Eltzeko jereztarra

  • 0 View visita
Dificultad
Dificultad mitjana
Tiempo
Més de 2 hores
Eltzeko jereztarra

Descargar

1 de 5 estrellas. Basado en 1 valoraciones

Modo de preparación

Aurreko gauean, utzi beratzen lekaleak. Hurrengo egunean, xukatu lekaleak eta jarri eltze batean, tipula xehearekin eta zatitutako haragi eta txorizoekin batera. Estali urez, eta gehitu koilaratxo bete piperrauts, iltze bat, koilaratxo bete kumino-hauts eta gatza nahierara. Utzi irakiten 2 orduz. Gehitu odolkia eta zerbaren orri-mamiak eta utzi berriz ere sutan, beste 15 bat minutuz, zaporea bota dezaten. Begiratu lekaleak bere puntuan dauden eta salda loditu den. Txikitu bi baratxuri-atalak, gainerako iltzeak eta eltzeko txitxirio batzuk. Nahastu guztia eltzekoaren salda apur batekin, eta bota berriz eltzera, loditu dadin. Oso bero zerbitzatu

Ingredientes (4 personas)

  1. -t200 g txitxirio eta 200 g babarrun zurin
  2. -t2 txorizo ez-min gisatzekonn
  3. -t1 odolkin
  4. -t70 g txerri-lepape edo hirugiharn
  5. -t200 g solomo-buru edo haragi gihartsu
  6. -t1 tipulan
  7. -tPiperrautsan
  8. -t2 iltzen
  9. -tKumino-hautsan
  10. -t150 g kardantxo edo zerbaren orri-mami, fin-fin moztuta n
  11. -t2 baratxuri-atal

sReceta online en: