Eltzeko jereztarra
- 0 View visita
- Dificultad
- Dificultad mitjana
- Tiempo
- Més de 2 hores

Modo de preparación
Aurreko gauean, utzi beratzen lekaleak.
Hurrengo egunean, xukatu lekaleak eta jarri eltze batean, tipula xehearekin eta zatitutako haragi eta txorizoekin batera. Estali urez, eta gehitu koilaratxo bete piperrauts, iltze bat, koilaratxo bete kumino-hauts eta gatza nahierara. Utzi irakiten 2 orduz. Gehitu odolkia eta zerbaren orri-mamiak eta utzi berriz ere sutan, beste 15 bat minutuz, zaporea bota dezaten. Begiratu lekaleak bere puntuan dauden eta salda loditu den.
Txikitu bi baratxuri-atalak, gainerako iltzeak eta eltzeko txitxirio batzuk. Nahastu guztia eltzekoaren salda apur batekin, eta bota berriz eltzera, loditu dadin. Oso bero zerbitzatu
Ingredientes (4 personas)
- -t200 g txitxirio eta 200 g babarrun zurin
- -t2 txorizo ez-min gisatzekonn
- -t1 odolkin
- -t70 g txerri-lepape edo hirugiharn
- -t200 g solomo-buru edo haragi gihartsu
- -t1 tipulan
- -tPiperrautsan
- -t2 iltzen
- -tKumino-hautsan
- -t150 g kardantxo edo zerbaren orri-mami, fin-fin moztuta n
- -t2 baratxuri-atal
sReceta online en:
