Etxeko granola
- 0 View visita
- Dificultad
- Dificultad baixa
- Tiempo
- De 30 minuts a 1 hora

- kcal
- 188 9%
- Azúcares
- 4,47g 8%
- Grasas
- 10,82g 15%
- Grasas saturadas
- 1,63g 8%
- Sal
- 0,08g 1%
Modo de preparación
1.-Laban batekin, zatitu fruitu lehor nahasiak.
2.-Nahastu eztia oliba-olio birjina estrarekin.
3.-Bol batera bota osagai lehor guztiak, eta nahastu:
oloa, fruitu lehorrak zatitan, haziak eta kanela-hautsa.
4.-Ondoren, gehitu laranja-birrina eta oliba-olio birjina estrarekin nahastutako eztia. Nahastu ongi osagai guztiak.
5.-Jarri labeko papera erretilu batean eta zabaldu nahastea. Labea goitik eta behetik berotu ondoren, 170 ºC-an egin gutxi gorabehera 30 minutuan, eta 10 minutuz behin nahastu, guztia berdin txigortu eta erre ez dadin.
6.-Atera erretilua labetik eta utzi labeko erretilua sareta baten gainean hozten. Nahastu granola lehenago hozteko.
7.-Hotza dagoenean, gorde ontzi hermetiko batean eta astebetez kontserbatuko da. Ongi itxita badago, egun batzuk gehiago ere iraun dezake.
Ingredientes (4 personas)
- -250 g olo-malutan
- -150 g askotariko fruitu lehorrak (hurrak, arbendolak, intxaurrak eta anakardoak)n
- -75 g askotariko haziak (sesamo, kuia, mitxoleta, ekilore eta liho haziak)nn
- -2 koilaratxo kanela-hautsn
- -Laranja baten birrinan
- -75 g eztin
- -30 ml oliba-olio birjina estra
- Esnez, landare-edariz, jogurtez, %0 gazta fresko irabiatuz (koiperik gabea) eta fruta fresko ugariz lagun daiteke: mugurdiak, ahabiak, kokoa, banana, marrubiak, kiwia, mangoa, mahatsak, udareak, sagarrak…
sReceta online en:
