Etxeko granola

  • 0 View visita
Dificultad
Dificultad baixa
Tiempo
De 30 minuts a 1 hora
Etxeko granola

Descargar

kcal
188 9%
Azúcares
4,47g 8%
Grasas
10,82g 15%
Grasas saturadas
1,63g 8%
Sal
0,08g 1%
1 de 5 estrellas. Basado en 1 valoraciones

Modo de preparación

1.-Laban batekin, zatitu fruitu lehor nahasiak. 2.-Nahastu eztia oliba-olio birjina estrarekin. 3.-Bol batera bota osagai lehor guztiak, eta nahastu: oloa, fruitu lehorrak zatitan, haziak eta kanela-hautsa. 4.-Ondoren, gehitu laranja-birrina eta oliba-olio birjina estrarekin nahastutako eztia. Nahastu ongi osagai guztiak. 5.-Jarri labeko papera erretilu batean eta zabaldu nahastea. Labea goitik eta behetik berotu ondoren, 170 ºC-an egin gutxi gorabehera 30 minutuan, eta 10 minutuz behin nahastu, guztia berdin txigortu eta erre ez dadin. 6.-Atera erretilua labetik eta utzi labeko erretilua sareta baten gainean hozten. Nahastu granola lehenago hozteko. 7.-Hotza dagoenean, gorde ontzi hermetiko batean eta astebetez kontserbatuko da. Ongi itxita badago, egun batzuk gehiago ere iraun dezake.    

Ingredientes (4 personas)

  1. -250 g olo-malutan
  2. -150 g askotariko fruitu lehorrak (hurrak, arbendolak, intxaurrak eta anakardoak)n
  3. -75 g askotariko haziak (sesamo, kuia, mitxoleta, ekilore eta liho haziak)nn
  4. -2 koilaratxo kanela-hautsn
  5. -Laranja baten birrinan
  6. -75 g eztin
  7. -30 ml oliba-olio birjina estra
  8.   
  9. Esnez, landare-edariz, jogurtez, %0 gazta fresko irabiatuz (koiperik gabea) eta fruta fresko ugariz lagun daiteke: mugurdiak, ahabiak, kokoa, banana, marrubiak, kiwia, mangoa, mahatsak, udareak, sagarrak…

sReceta online en: