Fruitu lehorren barratxoak, laberik gabe
- 0 View visita
- Dificultad
- Dificultad per a principiants
- Tiempo
- Menys de 30 minuts
- Nutri-score

- kcal
- 434 22%
- Azúcares
- 19,9g 22%
- Grasas
- 29,1g 42%
- Grasas saturadas
- 7,07g 35%
- Sal
- 0,07g 1%
Modo de preparación
Txikitu almendrak, hurrak eta datilak zati loditxoetan
Katilu handi batean, nahastu txikitutako fruitu lehorrak olo-malutekin, txokolatezko pipitekin, haziekin, mahaspasekin, gatzarekin eta kanelarekin.
Jarri gurina, eztia eta tahinia katilu ertain batean eta sartu mikro-uhin labean urtu arte eta krema likido homogeneo bat lortu arte.
Bota osagai likidoetatik lortutako krema osagai lehorren gainetik eta dena ondo nahastu, ore bat lortu arte.
Bota nahasketa laberako paperarekin forratutako molde batean (20 x 20koa edo antzekoa) eta lisatu.
Utzi hozkailuan bi orduz eta barratxoak prest egongo dira.
Hozkailuan kontserbatu, ontzi hermetiko batean.
Barratxo gozo hauek errezeta ezin hobea dira, batez ere, jarduera fisikoa egingo dugun egun horietarako. Nahiko energetikoak direnez, galdutako indarrak berreskuratzen lagunduko digute. Nutrizio-propietateak. Errazio bakarrarekin, egun baterako fruitu lehor eta hazien gomendatutako kantitatea hartuko genuke. Beraz, koipe gehienak kardio-osasungarriak dira. Azukreen erdia, gutxienez, fruitu lehortuetan dago modu naturalean. Gainera, zuntz kopuru handia eta landare-jatorriko proteinak eskaintzen ditu. Amarrua. Gurinaren ordez zorrotada bat oliba-olio botatzen badiogu, koipeak murriztu eta haien kalitatea hobetuko dugu. Datilak xehatu beharrean hidratatzen eta irabiatzen baditugu, eztia ordezkatzeko moduko pasta bat lortuko dugu, eta azukre sinpleak ezabatu ahal izango ditugu. Egokia da. Arrautza-esne-begetarianoentzat eta laktobegetarianoentzat.
Ingredientes (4 personas)
- -t100 g Almendra gordinnn
- -t170 g Hur txigortun
- -t100 g Datiln
- -t125 g Olo-malutan
- -t50 g Hazi-nahasketa (pipitak, kuia-pipitak, linaziak...)n
- -t80 g Txokolate beltzeko pipitan
- -t45 g Mahaspasa edo ahabi lehorn
- -t1/2 Koilarakadatxo gatz n
- -t1 1/2 Koilarakadatxo kanela-hautsn
- -t90 g Gurin (giro-tenperaturan)n
- -t120 g Sesamo txigortuko tahinin
- -t140 g ezti leun
sReceta online en:
