Krema katalana sukaldeko robotarekin
- 0 View visita
- Dificultad
- Dificultad baixa
- Tiempo
- Més de 2 hores

Modo de preparación
Edalontzian esnea botako dugu, 100 g azukre, gorringoak, gatz pittin bat eta maizena, eta programatuko dugu 30 segundo honela abiadura 4.
Kanela adarra gehituko diogu, limoi erdi baten azala (zati horia) eta bainila likidoa eta erregulatuko dugu 12 minutu eta 95 ºC honela abiadura 3.
Aterako ditugu kanela adarra eta limoi-azala, prestatua krema katalaneko moldeetan jarriko dugu eta hozkailuan sartuko dugu guztiz hotza egon arte (4 h inguru).
Zerbitzatzeko unean, krema hautseztatuko dugu 50 g azukrerekin eta gaina erreko diogu sukaldeko soplete batekin gorritua eta karraskaria egon arte.
Aholkua: Sopleterik ez badaukagu krema labean erre dezakegu. Prestatua moldeetara isuriko dugu, hozten utziko, azukrearekin hauitseztatu eta labean sartuko dugu aurrez berotuz (grillean) 220 ºC-tan azala gorrituta egon arte. (25-30 min inguru).
Ingredientes (4 personas)
- 1500 g esne oso n
- 100 g azukre + 50 g azukre erretzeko n
- 4 arrautza gorringo L tamainako n
- gatz pittin 1 n
- 30 g maizena n
- kanela adar 1 n
- Limoi erdi baten azala (soilik zati horia) n
- 1 g bainila likido n
sReceta online en:
