Labean egindako tipulen entsalada, intxaurrekin gozatuta

  • 0 View visita
Dificultad
Dificultad per a principiants
Tiempo
De 30 minuts a 1 hora
Nutri-score
Labean egindako tipulen entsalada, intxaurrekin gozatuta

Descargar

1 de 5 estrellas. Basado en 1 valoraciones

Modo de preparación

Aurrez berotuko dugu labea 200ºC goi eta behe Tipula zuritu eta muturrak kenduko dizkiogu. 1-1,5 cm inguruko zatiak egingo ditugu. Laberako erretilu bat pintzelarekin pasa eta tipula zatiak jarriko ditugu han, elkarren gainean ez direla. AOVEarekin igurtzi eta gatza eta piperbeltza botako dizkiegu. Aurrez berotutako labean sartuko ditugu 30 minutuz, garden eta eginda egon arte. Pixka bat gorritzea nahi badugu, amaieran grilla jarriko dugu minutu bat edo bi. Labean egindakoan, atera eta epeltzen utziko ditugu. Tipulak labean diren bitartean, gozagarria prestatuko dugu, eta horretarako, osagai guztiak ontzi batean nahasiko ditugu. Itxi eta astindu egingo dugu emultsionatzeko eta gerorako gordeko dugu. Gure entsalada prestatzeko, errukularen kimuak jarriko ditugu erretiluan; gainean, labean egindako tipulak jarriko ditugu, osorik. Ahuntz-gazta botako diegu gainetik eskuekin papurtuz eta amaitzeko, ozpin-olioa eta intxaurrak. Berehala atera behar da mahaira errukulua zimeldu ez dadin eta gazta bigundu ez dadin tipulen beroarekin.
Entsalada desberdina egiteko proposamena; epela, zapore-kontraste handikoa, baina proposamen osasungarria. Bazenekien…? Frutek eta barazkiek ura, karbohidratoak, mineralak eta bitaminak izateaz gain fitokimikoak ere badituzte, hau da, organismoarentzako substantzia onuragarriak. Barazkiei kolorea ematen dieten pigmentuak ere talde horretakoak dira. Adibidez, tipularen fitokimikoa kertzitina da, eta antioxidatzailea da. Egokia da. Laktobegetarianoentzat.

Ingredientes (4 personas)

  1. <strong>Entsaladarako:</strong>n
  2. •t4 tipula gozo ertainnn
  3. •tAOVE hari 1n
  4. •tGatza eta piperbeltz beltz ehoan
  5. •t50 g gazta-fresko, ahuntzarenan
  6. •tErrukula kimuakn
  7.  
  8. <strong>Gozatzeko:</strong>n
  9. •t4 koilarakada AOVE
  10. •t2 goilaradaka sagar-ozpinn
  11. •tXehatutako intxaur eskukada 1n
  12. •tGatza eta piperbeltz beltz eho berrian
  13. •t Ehotako kaiena pixka bat

sReceta online en: