Legatza eta otarrainxka frijituak kaba-saltsarekin
- 0 View visita
- Dificultad
- Dificultad baixa
- Tiempo
- Menys de 30 minuts

Modo de preparación
Kaba-saltsa egiteko:
Tipulatxa edo tipula txikia brounoisse erara moztu (kubotxo txikitan xehatuta) eta oliba-olio apur batekin sueztituko dugu. Horixka dagoenean, kaba-kopa gehitu eta loditzen utziko dugu. Kaba kontzentratuta dagoenean, sutik atera eta epeltzen utziko dugu.
Kaban egindako tipularekin nahastuko dugu maionesa, eta saltsa horrekin batera zerbitzatuko ditugu legatza eta otarrainxkak.
Legatz zatiak gatz-piperrez ondu eta broxeta batean jarriko ditugu, otarrainxkekin batera. Ondoren, arrautza-irinetan eta Pankoz eta otarrainxka-ogi birrinduz egindako nahaste batean pasako ditugu.
Lapiko batean frijituko ditugu, olio bero ugaritan, eta gainazala doratuta dagoenean eta barrutik eginak daudenean xukatu egingo ditugu.
Kaba-maionesarekin eta pixka bat apailatutako mikro mezclum urazarekin batera zerbitzatuko dugu.
Ingredientes (4 personas)
- 400 g legatz zatitannn
- 100 g otarrainxka zuritun
- Irinan
- Arrautzan
- Otarrainxka-ogi birrinduan
- Panko (ogi-mamiz egindako ogi birrindua)n
- Gatzan
- Piperbeltzakn
- Frijitzeko olioan
- Broxetakn
- Mikro mezclum urazan
- Kaba-saltsa hotzan
- 1 tipulatxn
- 100 ml kaban
- 10 ml oliba-olion
- 150 g etxeko maionesa
sReceta online en:
