Otarraixka-salteatua mango eta almendrekin
- 0 View visita
- Dificultad
- Dificultad per a principiants
- Tiempo
- Menys de 30 minuts
- Nutri-score

- kcal
- 278 14%
- Azúcares
- 17,5g 20%
- Grasas
- 10,3g 15%
- Grasas saturadas
- 1,3g 7%
- Sal
- 0,6g 10%
Modo de preparación
Zuritu otarrainxkaren buztanak, puntak ukitu gabe. Zuritu mangoak, kendu erdiko hazia eta moztu juliana eran. Zuritu eta moztu tipulina juliana eran. Zuritu almendrak. Garbitu, lehortu eta xehatu albaka.
Jarri zartagin handi edo wok bat oliba-olioarekin berotzen eta bota otarrainxkaren buztanak, tipula, tipulina eta mangoa. Bota gatza eta piperra. Salteatu 3 minutuz, bota whiskia eta utzi lurruntzen minutu batez. Erantsi albaka eta almendrak, nahastu ondo eta zerbitzatu berehala.
Postre moduan hartu ohi badugu ere, mangoa prestatzeko beste hainbat modu dago. Entsaladan, barbakoan erreta, jogurtarekin, etxeko izozki moduan, haragi eta arrainetarako saltsa gisa, edo ceviche zein tartarretan. Nutrizio-propietateak. Mangoak zuntz-eduki handia dauka eta E bitaminaren, C bitaminaren eta azido folikoaren iturria da. Beroak azken 2 osagai horien onura gehienak suntsitzen baditu ere, kasu honetan, salteatuta prestatuko dugunez, denbora laburrez izango dugu suan eta bitamina-galera ez da egosketa luzeetan bezain nabarmena izango. Amarrua. Mangoaren azala modu errazean kentzeko, moztu ezazu hezurraren alde bakoitzetik, paraleloan. Gero, zati bakoitzean tira edo lauki moduko ebaketak egin ditzakezu eta azala iraulita, erraz aterako dituzu pulparen zatitxoak.
Ingredientes (4 personas)
- 700 g otarrainxka n
- n2 mango n
- n1 tipulin samur n
- n30 g almendra txigortu
- nn10 hosto albaka nn
- 2 koilarakada whisky n
- n2 koilarakada oliba-olio n
- nGatza eta piperbeltza
sReceta online en:
