Tomate-saltsazko tofu-bolak sukalderako robotarekin
- 0 View visita
- Dificultad
- Dificultad baixa
- Tiempo
- D'1 a 2 hores

Modo de preparación
Tofu-bolak prestatuko ditugu: edalontzira botako ditugu tofua zatitan, hezurra kendutako olibak, oliba-olioa, gatza eta piperbeltza nahierara, eta soja-saltsa tanta batzuk. Gero, 15 segundoz7. abiadurankozinatzeko programatuko dugu. Espatularekin, edalontziko paretetan dagoena beherantz bultzatuko dugu,eta beste 15 segundoz7. abiadurankozinatzeko programatuko dugu.
Edalontzikoa hozkailuan sartuko dugu 30 bat minutuz.
Labea 200 Cº-ra aurretik berotuko dugu, eta laberako erretilu bat oliba-olioz igurtziko dugu.
Bola txikiak egingo ditugu (20 g bakoitza), ogi arrailetan pasako ditugu (eskuak oliba-olioz busti ditzakegu eskuetan ez itsasteko) eta aurrez igurtzitako erretiluan jarri. 20 minutuz labekatuko ditugu, eta egosketa-denboraren erdian, buelta emango diegu.
Tomate-saltsa prestatuko dugu: edalontzira tipula zatitan, baratxuri-alea eta oliba-olioa botako ditugu, eta txikitu botoiasakatuko dugu. Espatularekin, edalontziko paretetan dagoena beherantz bultzatuko dugu, eta 5 minutuz2. abiaduraneta 120 °C-rakozinatzekoprogramatuko dugu.
Tomatea zatitan, azukrea, gatza, albaka eta ura botako dizkiogu,eta 35 minutuz2. abiaduraneta 100 °C-rakozinatzekoprogramatuko dugu.
Azkenik, dena txikituko dugu10 segundoz 6. abiaduran. Tofu-bolak eta saltsa aparte zerbitzatuko ditugu.
Aholkua: espageti egosiekin edo arrozarekin (zuria edo bihi osokoa) zerbitza daitezke.
Ingredientes (5 personas)
- tofu-bolak: n
- 500 g tofu n
- hezurra kendutako 50 oliba berde n
- 25 g oliba-olio n
- gatza eta piperbeltza nahierara n
- soja-saltsa tanta batzuk (aukerakoa) n
- oliba-olioa igurztekon
- ogi arraila birrineztatzekon
- irina hautseztatzeko n
- tomate-saltsa: n
- 100 g tipulan
- 1 baratxuri-alen
- 60 g oliba-olio n
- 2 zatitutako tomate-poto txiki (780 g gutxi gorabehera.) n
- arrasean betetako 1 azukre-koilaratxon
- arrasean betetako 1 gatz-koilaratxo n
- 8 albaka-hosto fresko n
- 100 g ur n
sReceta online en:
