Txipiroi-broxetak plantxan tximitxurri saltsarekin

  • 0 View visita
Dificultad
Dificultad baixa
Tiempo
Menys de 30 minuts
Precio mitjà
Precio mitjà
Nutri-score

Descargar

kcal
285 14%
Azúcares
0,97 1%
Grasas
24,0 34%
Grasas saturadas
3,54 18%
Sal
1,02 17%
1 de 5 estrellas. Basado en 1 valoraciones

Modo de preparación

Ziape-saltsa prestatuko dugu:  Almaiz batean jarriko ditugu baratxuri aleak zurituta, erdiko muina kenduta eta brunoise erara txikituta, perrexila eta martorria txikituta, kuminoa, ozpina eta olioa eta saltsa egingo dugu. Geroko gordeko dugu  Txipiroiak garbitu eta ongi lehortu ondoren broxeten makilatxoetan sartuko ditugu  osorik eta garroekin amaituko dugu.  Plantxa batean olio apur bat jarriko dugu tenperaturarik altuenean  eta txipiroien broxetak egingo ditugu bi aldeetatik, txipiroiak gorritu arte. Neurri honetako txipiroiekin alde bakoitza egiteko minutu eta erdi edo 2 minutu beharko dituzu.  Broxetekin batera balerianela entsalada aterako dugu mahaira mojo berdearen saltsa botata.  Oharra:  Txipiroiak ongi lehortzen ez baditugu edo plantxa tenperatura altuenean ez badago, txipiroiak egosi egingo dira erre ordez.  Txipiroiak denbora gehiegi izaten baditugu plantxan, goma-antzeko geratuko dira. 
Txipiroiak jateko beste modu bat, hasierako plater gisa edo afaltzeko, entsaladarekin, gazpatxoarekin edo salmorejoarekin batera. Tximitxurri saltsaz laguntzen da. Saltsa horrek ozpin-olio antzeko bat du oinarrian, eta espeziekin ematen zaio zaporea eta kolorea. Nutrizio-propietateak. Txipiroia itsaskia da, zefalopodoa, gantz eta gantz ase gutxi du eta kalitate oneko proteina ugari. Gainera burdina, potasioa, fosforoa, selenioa eta zinka ditu. Errezeta honetako oliba-olio birjina bihotzarentzako ona da, E bitamina du eta polifenol antioxidatzaileak ere bai. Espeziak bitamina- eta mineral-eduki handi eta askotarikoak izaten dira, baina azkenean hutsaren hurrengoa izaten da eduki hori, oso kantitate txikitan erabiltzen baitira. Kasu honetan, ordea, kopuru handiagoa erabiliko denez, mantenugai gehiago dituzte, hala nola kaltzioa, burdina, A edo C bitamina (oreganoa).

Ingredientes (4 personas)

  1. -t320 gr txipiroi-eraztun nn
  2. -tAOVE apur bat plantxarakon
  3.  
  4. <strong>Tximitxurri-saltsa:</strong>n
  5. -t3 koilarakada (25 gr) perrexil oso xehatu n
  6. -t2 koilarakada oregano lehor n
  7. -t1 koilarakada cayenne ehotu edo maluta n
  8. -t1 koilarakadatxo gatzn
  9. -t1 koilarakadatxo piperbeltz beltz eho berrin
  10. -t2 baratxuri ale oso xehe txikitutan
  11. -t1/4 kikara (50 ml) ur epeln
  12. -t1/2 kikara ardo beltzaren ozpin (65 ml)n
  13. -t1 kikara oliba-olio birjina estra (100 ml)

sReceta online en: