Cuscús de cordeiro con verduras
- 0 View visita
- Dificultad
- Dificultad baixa
- Tiempo
- De 30 minuts a 1 hora

- kcal
- 310 16%
- Azúcares
- 3,2g 4%
- Grasas
- 11g 15%
- Grasas saturadas
- 3g 15%
- Sal
- 0,4g 7%
Modo de preparación
Quentamos o aceite nunha cazola, engadimos a cebola e o allo cortados á brounoise (cadradiños moi pequenos), tapamos e rustrimos a lume manso dez minutos e a continuación engadimos o pemento vermello cortado en cadradiños e os feixóns verdes en tiras. Tapamos a cazola e continuamos a cocción cinco minutos.
Incorporamos o cordeiro sen ósos e cortado en anaquiños, e salteamos este conxunto durante dous minutos. Poñemos ao punto de sal e cociñamos o cordeiro durante 30-40 minutos a lume baixo. A continuación engadimos o cuscús, mollamos con auga ata cubrir e deixamos cociñar durante catro ou cinco minutos máis con moi pouco lume e que a sémola se acabe de facer co calor da cazola. Unha vez que estea brando, aromatizamos cun chorriño de aceite de oliva e deixamos repousar dous minutos tapado e fóra do lume antes de servir acabado de facer e quente.
Trátase dun prato nutritivo e enerxético e, aínda que non é apto para todos os públicos, xa que o cordeiro é unha carne graxa e algo indixesta, as cantidades propostas nesta receita fano abordable, porque son comedidas. O cuscús é a sémola de trigo que destaca polo seu contido en hidratos de carbono (tamén en glute, que o fai non apto para celíacos e intolerantes ao trigo). O cordeiro, aínda co seu contido graxo, tamén proporciona proteínas de calidade. A achega de vitaminas, minerais e fibra é escasa e vén dada polos feixóns verdes, polo que para mellorar este aspecto nutritivo conviría acompañar este prato dunha boa ensalada ou dun prato xeneroso de verduras cocidas.
Ingredientes (4 personas)
- 200 g de cuscus
- 200 g de costeleta de cordeiro
- 50 g de feixóns verdes redondos
- 50 g de cebola
- 1 dente de allo
- 1 pemento vermello
- 30 ml de aceite de oliva
- Un chisco de sal
sReceta online en:
