Ensalada de arroz integral con pera, noces e salsa alixeirada

  • 0 View visita
Dificultad
Dificultad baixa
Tiempo
Menys de 30 minuts
Ensalada de arroz integral con pera, noces e salsa alixeirada

Descargar

kcal
332 17%
Azúcares
9g 10%
Grasas
17g 24%
Grasas saturadas
1,8g 9%
Sal
0,1g 2%
1 de 5 estrellas. Basado en 1 valoraciones

Modo de preparación

Cocemos o arroz en auga fervendo con sal e un pouco de aceite durante 18 minutos. Escorrémolo, refrescamos e reservamos. Podemos adquirir arroz pre-cocido, que coce antes. Picamos a ceboliña á brounoise (cadradiños miúdos) e mesturámola co arroz, o millo e mais as noces. Mesturamos os ingredientes da maionesa alixeirada (esta salsa elabórase previamente mesturando todos os ingredientes nun bol á parte) co resto dos ingredientes da ensalada. Decoramos a ensalada cuns anaquiños de pera de auga pelada e cunha pouca reladura de cenoria e ceboliño picado.
Calquera receita que invite a comer os cereais integrais ten o seu valor engadido. Son moitas as razóns dietéticas de peso como para que vaiamos atendendo esta recomendación: máis fibra, máis vitaminas, máis minerais e máis compostos antioxidantes. Neste caso todos estes nutrientes vense reforzados polos da pera e mais as noces. Á súa vez as noces achegan o punto de graxa saudable, polo contido en ácidos graxos insaturados. O aliño con maionesa lixeira é una opción; outra poden ser unhas pingas de aceite de oliva virxe extra. Tomen nota desta última quen teñan que coidar o corazón.

Ingredientes (4 personas)

  1. 150 g de arroz integral
  2. 200 g de pera de auga (blanquilla)
  3. 100 g de ceboliña
  4. 50 g de millo en conserva
  5. 50 g de noces
  6. 1 cenoria
  7. 40 g de maionesa lixeira
  8. 20 ml de aceite de oliva
  9. 10 ml de auga
  10. Reladura de limón

sReceta online en: