Ensalada de arroz integral con pera, noces e salsa alixeirada
- 0 View visita
- Dificultad
- Dificultad baixa
- Tiempo
- Menys de 30 minuts

- kcal
- 332 17%
- Azúcares
- 9g 10%
- Grasas
- 17g 24%
- Grasas saturadas
- 1,8g 9%
- Sal
- 0,1g 2%
Modo de preparación
Cocemos o arroz en auga fervendo con sal e un pouco de aceite durante 18 minutos. Escorrémolo, refrescamos e reservamos. Podemos adquirir arroz pre-cocido, que coce antes.
Picamos a ceboliña á brounoise (cadradiños miúdos) e mesturámola co arroz, o millo e mais as noces.
Mesturamos os ingredientes da maionesa alixeirada (esta salsa elabórase previamente mesturando todos os ingredientes nun bol á parte) co resto dos ingredientes da ensalada.
Decoramos a ensalada cuns anaquiños de pera de auga pelada e cunha pouca reladura de cenoria e ceboliño picado.
Calquera receita que invite a comer os cereais integrais ten o seu valor engadido. Son moitas as razóns dietéticas de peso como para que vaiamos atendendo esta recomendación: máis fibra, máis vitaminas, máis minerais e máis compostos antioxidantes. Neste caso todos estes nutrientes vense reforzados polos da pera e mais as noces. Á súa vez as noces achegan o punto de graxa saudable, polo contido en ácidos graxos insaturados. O aliño con maionesa lixeira é una opción; outra poden ser unhas pingas de aceite de oliva virxe extra. Tomen nota desta última quen teñan que coidar o corazón.
Ingredientes (4 personas)
- 150 g de arroz integral
- 200 g de pera de auga (blanquilla)
- 100 g de ceboliña
- 50 g de millo en conserva
- 50 g de noces
- 1 cenoria
- 40 g de maionesa lixeira
- 20 ml de aceite de oliva
- 10 ml de auga
- Reladura de limón
sReceta online en:
