Amanida mixta

  • 0 View visita
Dificultad
Dificultad
Tiempo
Amanida mixta

Descargar

kcal
232 12%
Azúcares
3,7g 4%
Grasas
20g 29%
Grasas saturadas
4g 18%
Sal
1g 12%
1 de 5 estrellas. Basado en 1 valoraciones

Modo de preparación

Rentem les hortalisses, desfullem l'enciam i pelem el tomàquet d'amanir. Coem durant 12 minuts els ous en aigua bullent amb una mica de vinagre i de sal. Un cop cuits, els refresquem sota el raig d'aigua freda, els pelem i els tallem a rodanxes. Col·loquem en un bol per a amanida les fulles d'enciam tallades a trossos amb la mà i, al damunt, trossets de tomàquet d'amanir pelats i trossejats. Col·loquem també uns grans de blat de moro, unes olives de forma aleatòria i decorem amb uns cirerols partits per la meitat. Acabem col·locant les rodanxes d'ou cuit. Ho amanim al moment de servir amb una vinagreta elaborada amb la barreja i posterior batut de l'oli d'oliva, la sal i el vinagre de poma o, com a substitut, el suc de llimona. Ho servim un cop amanit.
Aquesta recepta és un plat carregat de propietats beneficioses: fibra, vitamines, minerals i fitoquímics de les hortalisses, proteïnes d'alta qualitat de l'ou, i greixos cardiosaludables de les olives i l'oli d'oliva de l'amaniment. A més, com que les hortalisses es consumeixen crues, se'n conserven intactes totes les propietats. Les amanides admeten multitud d'ingredients i són recomanables diàriament. Recorda que una de les racions d'hortalisses de les dues recomanades al dia ha de ser en cru.  

Ingredientes (4 personas)

  1. 200 g d'enciam
  2. 1 tomàquet
  3. 100 g de blat de moro en conserva
  4. 12 olives verdes
  5. 2 ous
  6. 100 g de cirerols (10 tomàquets)
  7. 60 ml d'oli d'oliva
  8. 20 ml de vinagre
  9. Una mica de sal

sReceta online en: