Amanida mixta
- 0 View visita
- Dificultad
- Dificultad
- Tiempo

- kcal
- 232 12%
- Azúcares
- 3,7g 4%
- Grasas
- 20g 29%
- Grasas saturadas
- 4g 18%
- Sal
- 1g 12%
Modo de preparación
Rentem les hortalisses, desfullem l'enciam i pelem el tomàquet d'amanir.
Coem durant 12 minuts els ous en aigua bullent amb una mica de vinagre i de sal.
Un cop cuits, els refresquem sota el raig d'aigua freda, els pelem i els tallem a rodanxes.
Col·loquem en un bol per a amanida les fulles d'enciam tallades a trossos amb la mà i, al damunt, trossets de tomàquet d'amanir pelats i trossejats. Col·loquem també uns grans de blat de moro, unes olives de forma aleatòria i decorem amb uns cirerols partits per la meitat.
Acabem col·locant les rodanxes d'ou cuit.
Ho amanim al moment de servir amb una vinagreta elaborada amb la barreja i posterior batut de l'oli d'oliva, la sal i el vinagre de poma o, com a substitut, el suc de llimona.
Ho servim un cop amanit.
Aquesta recepta és un plat carregat de propietats beneficioses: fibra, vitamines, minerals i fitoquímics de les hortalisses, proteïnes d'alta qualitat de l'ou, i greixos cardiosaludables de les olives i l'oli d'oliva de l'amaniment. A més, com que les hortalisses es consumeixen crues, se'n conserven intactes totes les propietats. Les amanides admeten multitud d'ingredients i són recomanables diàriament. Recorda que una de les racions d'hortalisses de les dues recomanades al dia ha de ser en cru.
Ingredientes (4 personas)
- 200 g d'enciam
- 1 tomàquet
- 100 g de blat de moro en conserva
- 12 olives verdes
- 2 ous
- 100 g de cirerols (10 tomàquets)
- 60 ml d'oli d'oliva
- 20 ml de vinagre
- Una mica de sal
sReceta online en:
